Cum sa iti recuperezi telefonul pierdut?

Cum sa iti recuperezi telefonul pierdut?

Telefoanele mobile sunt micile gadget-uri de care am devenit, cu totii, dependenti in ultimele 2 decenii (poate chiar mai mult, de cand telefoanele au inceput sa se transforme in smartphone-uri).

De aceea, in momentul in care realizam ca este posibil sa ne fi pierdut telefonul, ne panicam si tratam situatia ca o adevarata tragedie.

Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi in momentul in care iti dai seama ca nu-ti gasesti telefonul?

1

Fa rapid rost de un alt telefon si suna-te! In cazul in care suna si il auzi undeva in apropierea ta, inseamna ca ai noroc si doar l-ai pus intr-un loc de care ai uitat. Urmeaza sunetul pana la locul in care se ascunde telefonul tau pierdut.

2

In cazul in care suna (dar nu il auzi in apropierea ta), poate ai norocul sa-ti raspunda cineva care l-a gasit si cu care te poti intalni pentru a-l recupera.

3

Daca telefonul tau este de fapt un smartphone cu GPS, profita de acest lucru si incearca sa afli pe unde este cu ajutorul unui site specializat, precum windowsphone.com (care iti permite sa iti si suni telefonul sau sa-ti "stergi telefonul" in cazul disperat in care esti sigur ca nu-l mai poti recupera si preferi sa stergi toate informatiile de pe el).

4

Daca ai instalata o aplicatie speciala pe telefon (de exemplu, Lookout Mobile Security), nu doar ca poti afla locatia smartphone-ului tau (coordonatele sale), dar il poti si bloca printr-un simplu sms.

5

Daca nicio alta metoda nu functioneaza, urmeaza calea traditionala si incearca sa te duci (si sa intrebi de el) in locurile in care ai fost si e posibil sa-l fi pierdut (cafenea, loc de munca, sala de curs).

6

Daca nici aceasta metoda nu da roade si suspectezi ca telefonul ti-a fost furat, suna la cei la care ai abonament (Vodafone, Orange, Cosmote) si spune-le sa-ti blocheze cartela/numarul de pe telefonul furat, apoi du-te la politie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Modul in care incarci telefonul este important pentru factura la energie electrica, siguranta ta, dar si pentru...
Telefonul mobil este un mare purtator de microbi! In vremuri de coronavirus, acesta reprezinta un real pericol...
Telefonul mobil este un accesoriu fara de care nu ne putem imagina lumea moderna! Utilitatea sa este...