Cum sa incarci telefonul mobil. Evita aceste greseli

Cum sa incarci telefonul mobil. Evita aceste greseli

Modul in care incarci telefonul este important pentru factura la energie electrica, siguranta ta, dar si pentru durata de viata a bateriei smartphone-ului. Bateriile utilizate in zilele noastre se bazeaza pe un numar precis de cicluri de incarcare. Astfel, pentru a dura mai mult, nu ar trebui sa incarci bateria 100% si nici sa o lasi sub 20 procente!

Greseli frecvente de incarcare a telefonului:

Iti lasi mereu incarcatorul in priza. Un incarcator consuma curent constant cand este in priza, chiar daca telefonul nu este conectat. In plus, transformatorul elibereaza caldura care se poate acumula incet si poate declansa chiar un incendiu! Daca nu incarci telefonul, deconecteaza incarcatorul de la priza.

Incarci bateria 100%. Daca faci asta mereu, bateria isi va reduce durata de viata. Se intampla deoarecea fiecare baterie are un numar precis de cicluri de incarcare, iar incarcarea totala insamna ca aceste cicluri se vor incheia mai repede. Regula generala ar fi sa reincarci complet bateria o data pe luna si sa o mentii intre 20% si 80% in rest.

Lasi bateria sa pice, inainte de a o incarca din nou. Nu este bine nici sa lasi bateria sa ajunga la 0%. Asa cum am scris si mai sus, cele mai noi baterii pe baza de litiu functioneaza in cicluri de incarcare. Asadar, daca lasi bateria sa moara, veti distruge longevitatea dispozitivului pas cu pas.

Lasi telefonul la incarcat peste noapte. Daca obisnuiesti sa faci asa, vei risipi electricitate si vei incarca bateria mai mult decat este necesar. Ciclurile de incarcare sunt date peste cap. De asemenea, supraincalzirea este un alt motiv pentru care sa nu lasi telefonul (si niciun alt dispozitiv) la incarcare peste noapte.

Folosesti telefonul in timp ce se incarca. Nu ar trebui sa utilizezi telefonul cat il incarci. Acest obicei duce la supraincarcare a bateriei, care incearca sa faca 2 lucruri simultan. Daca te suna cineva, deconcteaza telefonul cat vorbesti, apoi pune-l iar la incarcat.

Incarci telefonul chiar si atunci cand bateria este peste 20%. Incarcarea constanta a telefonului este gresita, deoarece micsoreaza durata de viata a bateriei. . Cea mai buna metoda de a pastra bateria este sa o incarci doar atunci cand este nevoie: cand este sub 20%, , fara sa o lasi sa cada sub 5%.

Pastrezi carcasa montata pe telefon in timpul incarcarii. Nu e bine delco sa faci asta! Carcasa mentine caldura, care se inmagazineaza si face rau bateriei, dar si altor componente ale telefonului. Scoate carcasa, inainte de a pune telefonul la incarcat.

Folosesti incarcatoare ieftine si inadecvate. Fiecare telefon are un incarcator compatibil, care nu ar trebui inlocuit cu altul al unei alte marci sau cu unul fantomatic. Daca nu utilizezi incarcatorul potrivit, puterea transmisa catre baterie ar putea insemna prea mult sau prea putin. Practic, bateria orise va supraincalzi, ori se va incarca prea lent. Cel mai bun incarcator este cel pe care l-ai primit cand ai cumparat telefonul. Daca incarcatorul original se strica, fa rost de altul din aceeasi gama.

Utilizezi aplicatii nepotrivite. Aplicatiile gratuite pot fi utile pentru nivelul de performanta al bateriei, insa trebuie sa le alegi cu atentie. Aplicatiile dezvoltate de surse necunoscute si care nu sunt clasificate de producatorii de smartphone-uri pot pune bateria sub tensiune. in plus, iti vor umple telefonul de publicitate . Inainte de a utiliza o aplicatie, ar trebui sa verifici intotdeauna sursa pentru a vedea daca este fiabila.

Incarci telefonul la laptop. Este o metoda pe care sa o aplici doar cand nu ai incarcatorul. Nu face, insa, din asta o obisnuinta! Laptopul incarca lent, iar bateria are de suferit.

Citeste si: 5 greseli pe care le facem cand folosim telefonul mobil

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Telefonul mobil este un mare purtator de microbi! In vremuri de coronavirus, acesta reprezinta un real pericol...
Telefonul mobil este un accesoriu fara de care nu ne putem imagina lumea moderna! Utilitatea sa este...
Telefonul mobil are cele mai multe probleme din cauza aplicatiilor care consuma bateria. Mai mult, din pacate,...