Acidum ascorbicum, vitamina C

Lista articolelor despre acidum ascorbicum si vitamina C pe AflaCum.ro

Articole despre acidum ascorbicum si vitamina C

Citeste cele mai noi articole despre acidum ascorbicum si vitamina C publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre acidum ascorbicum si vitamina C, pe AflaCum.ro!

Cititi prospectul medicamentului ASCOVIT, comprimate sau vitamina c, cum mai este cunoscut!

Indicatii: Profilaxia si tratamentul scorbutului si al altor forme de avitaminoza sau de hipovitaminoza C (maladia Barlow); boli grave, stari febrile prelungite, infectii,  interventii chirurgicale, plagi atone, parodontoza, gingivite, stomatite, osteoporoza, fracturi, hemoragii prin fragilitate capilara, anumite forme de anemie (in asociatie cu fierul sau acidul folic), methemoglobinemie, surmenaj, efort fizic prelungit, astenie de primavara, profilaxia racelii comune si a gripei. OMS recomanda un aport zilnic de 50-60 mg acid ascorbic la femeile insarcinate sau in timpul alaptarii.

Forma de prezentare: Flacoane cu 20 comprimate. Blistere a cate 10 comprimate, introduse cate 2 in cutii pliante de carton.

Coronavirusul se extinde pe zi ce trece, iar odata cu el si sentimentul de panica! Apar informatii incomplete si chiar stiri false in legatura cu acest subiect. In ultimele zile, spre exemplu, se vorbeste despre evitarea imbolnavirii prin consumul de vitamina C. Care este adevarul? Cititi in cele ce urmeaza.

Ce este vitamina C. Vitamina C este un micronutrient esential pentru buna functionare a organismului uman.

Care este doza zilnica recomandata de vitamina C. Doza zilnica necesara de vitamina C se obtine printr-o alimentatie echilibrata care sa includa fructe si legume. Aceasta doza depinde de mai multi factori. Barbatii ar trebui sa isi asigure o doza de 90 mg/zi, femeile, 75 mg, femeile insarcinate , 85 mg, femeile care alapteaza, 120 mg. In cazul fumatorilor, doza ar trebui sa creasca cu 35 mg pe zi. Nu este recomandat sa iei mai mult de 2000 mg de vitamina C/ zi. Copiii au nevoie de vitamina C, deoarece aceasta ajuta la dezvoltarea tesuturilor. Astfel, schema pentru doza zilnica recomandata la copii e urmatoarea:

Deficienta de vitamina este mult mai prezenta la inceput de primavara. Fara necesarul de vitamine, ne simtim slabi, apatici si devenim o tinta usoara pentru virusuri.

O sa te uimeasca, dar poti sa-ti dai seama daca suferi de o deficienta de vitamine...privind in oglinda. Iti spunem exact despre ce este vorba.

1. Piele excesiv de palida. Putini oameni se pot lauda cu bronzul de pe fata la sfarsit de iarna. Totusi, daca pielea ta e prea palida, in comparatie cu aspectul ei normal, e semn ca vitamina B12 lipseste din organism. Aceasta deficienta poate instala depresia si oboseala cronica. Pentru a restabili nivelul corect al acestei vitamine, mananca mai multa carne si fructe de mare.

Vitamina C sau acidul ascorbic este o vitamina solubila in apa, importanta pentru cresterea si dezvoltarea normala a organismului si pentru pastrarea sanatatii acestuia.

In calitate de antioxidant, principala functie a vitaminei C este intarirea sistemului imunitar, aceasta fiind necesara pentru cresterea si regenerarea celulelor si a tesuturilor, pentru intarirea oaselor si a dintilor si pentru producerea de colagen. Totodata, vitamina C ajuta la prevenirea bolilor cardiace, hipertensiunii, a racelilor comune, a osteoartritei si a astmului.

Simptomele lipsei de vitamina C din organism includ: pierderea elasticitatii pielii, probleme gingivale, oboseala acuta, tendinta ridicata de a forma usor vanatai si de a sangera, inflamarea incheieturilor, caderea parului si sangerari nazale.

Despre portocalele rosii sicilienii spun ca este important sa le includem in meniul zilnic daca vrem sa tinem doctorul la distanta.

Portocalele rosii din Sicilia sunt cele mai recomandate din trei motive: contin o substanta numita antocian care da culoarea rosie a citricelor, sunt bogate in vitamina C si contin multe fibre benefice pentru organism. In timp ce antocianul din portocale distruge radicalii liberi, dozele ridicate de vitamina C scad riscul de a contacta cancer.

Pentru a demonstra eficienta consumului de portocale rosii, cercetatorii italieni au facut un experiment pe oamenii de varsta a treia pe parcursul a doua luni. De-a lungul proiectului, voluntarilor li s-a dat sa bea zilnic cate o cana de suc stors de portocale rosii. La finalul experimentului s-a constatat o imbunatatire a starii de sanatate in randul persoanelor care au luat parte la experiment.

Nodulii sunt increscente ce se formeaza sub piele, reprezentand increngatura unor tesuturi inflamate.

Un nodul poate creste in stratul subcutanat al pielii, in derma sau in epiderma, zonele comune de formare a acestora fiind glandele tiroidei, plamanii, zona subbratului, zona inghinala si corzile vocale.

Nodulii benigni pot fi dizolvati folosind metode naturiste, insa cei cancerigeni pot fi indepartati doar pe cale chirurgicala.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Originar din Asia de sud-est, pomelo este cel mai mare fruct citric din lume. Acesta ajunge pana...
Vitamina C ne intareste sistemul imunitar, fiind cunoscuta si sub numele de acid ascorbic si reprezentand un...
Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci...
Citeste prospectul medicamentului Xotiv C si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: In...
Citeste prospectul medicamentului Vitamina C 200, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Vitamina C Arena 750 mg, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si...