Alergare, exercitii fizice

Lista articolelor despre alergare si exercitii fizice pe AflaCum.ro

Articole despre alergare si exercitii fizice

Citeste cele mai noi articole despre alergare si exercitii fizice publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre alergare si exercitii fizice, pe AflaCum.ro!

Daca intentionezi sa slabesti, probabil primul gand care iti vine in minte este sa te apuci de alergat. Nu e rau deloc! Totusi, s-ar putea sa ai timp limitat la dispozitie sau sa ai ceva probleme fizice, cum ar fi cele articulare. In oricare dintre aceste situatii, trebuie sa cauti alternative. Iar ele exista!

O alergare de jumatate de ora inseamna eliminarea a 298 calorii. Asta daca viteza medie este de 8 km/h. Iata care ar fi alternativele, unele chiar mai eficiente:

1. Saritura cu coarda - 372 calorii. Acesta nu este doar un joc popular pentru copii, ci si un exercitiu obisnuit printre sportivii de performanta. Saritura cu coarda ajuta la coordonare si sincronizare, dar reprezinta si un excelent exercitiu cardio. Poti s-o faci in felul tau. Nu exista un exercitiu prestabilit pentru saritura cu coarda!

Alergatul nu trebuie sa fie plictisitor sau privit ca pe o corvoada. Puteti incerca sa faceti si alte exercitii fizice in timpul alergarii, care sa antreneze toti muschii corpului, dupa cum urmeaza:

1. Exercitiul burpee. Incercati ca o data la 4 minute, in timpul alergarii, sa faceti un astfel de exercitiu, repetand mai multe seturi, pana simtiti ca nu mai puteti. Un exercitiu burpee se face in felul urmator:  
- incepeti din pozitia de drepti cu picioarele apropiate si bratele pe langa corp;
- coborati in genuflexiune si mentineti pozitia o secunda, dupa care puneti palmele jos, in fata talpilor;
- faceti o flotare;
- saltati picioarele, brusc, pentru a reveni in pozitia de dinainte;
- terminati exercitiul printr-o saritura din genuflexiune.

2. Incercati o serie de intervale de sprinturi. Alergati un kilometru si jumatate, pentru a va face incalzirea si apoi faceti un sprint de 30 de secunde, urmat de 30 de secunde de mers la pas sau jogging. Repetati aceste miscari de 10 ori, inainte de va termina alergarea in ritm incet, pentru a va racori.

Circa 621 de milioane de oameni de pe intreg Mapamondul transforma alergatul in hobby sau in activitate de mentinere a conditiei fizice! Asa s-a ajuns ca peste 11 miliarde de dolari(55 miliarde de lei) sa fie cheltuite in intreaga lume pe echipamentele specifice! Sunt cifre incurajatoare, care arata ca omului modern ii pasa de sanatatea sa! Azi nu vom vorbi, totusi, despre efectele pozitive ale alergarilor, ci despre anumite mituri create in jurul acestui fenomen deosebit de popular. Speram ca informatiile de mai jos te vor ajuta!

Mituri despre alergare. Multi le considera adevaruri, dar nu e asa:

1. Alergarile ajuta la eliminarea kilogramelor in plus. Sa alergi sistematic reprezinta o modalitate excelenta de a-ti imbunatati activitatea inimii, starea de spirit si calitatea somnului. In schimb, in ciuda credintei populare, alergarea nu este cel mai bun exercitiu pentru slabit! Este vorba, de fapt, de raportul calorii arse vs calorii consumate dupa efort. In cele mai multe cazuri, oamenii vor consuma mult mai multe calorii dupa alergare. Daca obiectivul tau este sa scapi de cateva kilograme, ar trebui sa te concentrezi pe antrenamente de mare intensitate. Ciclismul, antrenamentul de forta si cardio cu intervale de intensitate scazuta pot fi de mare ajutor. Aastfel vei schimba ritmul , iar organismul tau va arde mai multe calorii, trecand de la intensitate scazuta la intensitate ridicata.

Exista o multime de antrenamente de gimnastica care te vor ajuta sa scapi de kilogramele in plus si iti vor imbunatati masa musculara. Poti incepe astfel de exercitii chiar din pat. Nu e o gluma. Exista cateva miscari pe care sa le faci imediat dupa ce te trezesti. Iti vor face, garantat, ziua mai buna.

Exercitii fizice pe care sa le faci in pat. Inainte de toate, vei improviza o perna dintr-un prosop. Ruleaza un prosop astfel incat sa obtii un diametru de 3-8 cm. Aceasta va fi perna ta de exercitii:

1. Inghetata. Pune perna sub cap, astfel incat sa stea chiar sub omoplati si arunca bratele in spatele capului. Acum, relaxeaza-te, topeste-te in aceasta pozitie precum o inghetata la soare. Zambeste cu tot corpul, in timp ce te relaxezi pe spate.

Sarcina reprezinta o incercare dificila pentru orice femeie. Metabolismul se modifica in aceasta perioada. Unul dinte riscurile majore, daca esti sedentara, e sa te ingrasi peste masura. Pentru a evita asta, dar si alte complicatii nedorite, fa-ti timp, in fiecare zi, pentru un set de exercitii fizice usoare.

Exercitiile fizice din timpul sarcinii te ajuta sa ramai intr-o buna forma fizica buna, dar iti vor aduce si echilibru emotional. Nu trebuie sa fortezi. Iata ce fel de exercitii trebuie sa faci pe timpul sarcinii:

- indeparteaza usor picioarele, ridica mainile pe langa umeri si arcuieste spatele. Nu uita sa inspiri si sa expiri in ritmul exercitiului.

Pentru a avea un abdomen plat, deci sexi, nu e neaparat necesar sa iti faci abonament la sala de fitness sau sa tii diete extreme. Ai nevoie, in schimb, de un scaun si 10 minute de exercitii pe zi.

Iata 5 tipuri de exercitii simple care te vor ajuta sa scapi rapid de burta.

1. Rasuciri.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai fost, macar o data, la sala de gimnastica, cu siguranta ai vazut unele personaje care...
Alimentatia sanatoasa reprezinta un subiect foarte discutat, in ultimii ani. Ce mancam, cum mancam, cat mancam astfel...
Pregatirea pentru un concurs de alergare presupune luni intregi de antrenament, insa exista anumite lucruri care trebuie...
Cortizolul este un hormon steroid produs de glanda suprarenala, impreuna cu adrenalina, ca reactie naturala a organismului...
Crampele musculare afecteaza majoritatea persoanelor care se antreneaza pentru un maraton de alergare. Acestea apar atunci cand...
Rezistenta la alergare se construieste in timp, prin perseverenta. Iata cateva sfaturi despre cum sa va antrenati...