Aluat taitei, aluat

Lista articolelor despre aluat taitei si aluat pe AflaCum.ro

Articole despre aluat taitei si aluat

Citeste cele mai noi articole despre aluat taitei si aluat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre aluat taitei si aluat, pe AflaCum.ro!

Aluatul de taitei de casa este mai bun si mai sanatos decat cel din comert.

Folosit la supe, ciorbe si chiar la prajituri, gen cataif, aluatul de taitei se obtine usor si se lasa la uscat cel putin pana a doua zi inainte de a fi folosit.

Ingrediente:

Taiteii pentru supa se pot cumpara din comert, dar, daca doriti, ii puteti prepara si in casa. Iata cum:

Ingrediente:

- 300 grame faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata de cel cumparat din comert. Vei observa, de asemenea, cat de usor este sa faci acest aluat.

Ingrediente:
- 2/3 cana de apa calda (165 ml) de apa calda in jur de 38 grade C
- 1 lingurita (5 ml) de zahar
- 1 lingurita (5 gr) de drojdie
- ½ lingura de sare
- 1 lingura (15 ml) de ulei de masline 2 cani + 1 ling.(250 gr.) de faina

Pasii de urmat
1. Pune apa calda intr-un bol. Adauga drojdia si zaharul. Amesteca usor si lasa la odihna timp de 5 pana la 10 minute, pana cand drojdia se activeaza prin formarea unei spume . Apoi adauga sarea si uleiul.

Pentru rulourile cu nuca se prepara acelasi aluat din branza de vaca folosit la obtinerea rulourilor cu marmelada.

Ingrediente:

150 grame branza de vaca,
150 grame unt,
150 grame faina,
2 linguri rase zahar,
un praf de sare,
un varf de lingurita bicarbonat,
nuci macinate,
miere
ou pentru uns deasupra.

Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate fi servit in orice moment al zilei, inclusiv la micul dejun.

Aceste ruloruri se obtin din aluat de branza de vaca.

Ingrediente:

Reteta de baza pentru aluatul fraged are cinci ingrediente esentiale care dau o consistenta moale acestui tip de aluat.

Desi se prepara in doar cateva minute, aluatul fraged nu poate fi folosit imediat, ci doar dupa ce a stat la rece cateva ore.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un aluat de placinta simplu, fara unt, lapte sau ou poate fi preparat in casa in doar...
Fie ca prepari tarte dulci sau sarate, aluatul de tarte se prepara dupa acelasi proces tehnologic si...
Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert. Ingrediente: ...
Acest aluat este ideal pentru aperitivele sarate si se prepara in cateva minute. Ingrediente: - branza de...
Folosit la prepararea placintelor, tartelor si a altor produse de patiserie, aluatul cu ulei este fraged si...
Merele in aluat se pot prepara la cuptor, dar si praji. Noi va propunem o reteta de...