Daca iti place granola si vrei sa fie cat mai sanatoasa, iti propunem sa o prepari acasa. Pentru aceasta reteta simpla, ai nevoie de doar o jumatate de ora.
Ingrediente:
- 6 cani fulgi de ovaz/ grau/ secara/quinoa/mei/ grau dur. Alegerea iti apartine in functie de preferinte, evident;
- 2 cani de nuci si seminte amestecate( defloarea soarelui, nuci tocate, nuci pecan, migdale, caju, seminte de susan);
- o ceasca de nuca de cocos decojita;
- o lingurita de scortisoara macinata;
- un praf de sare;
- o cana de stafide/fructe uscate tocate (smochine, merisoare);
- o jumatate de ceasca de miere/sirop de artar.
Mod de preparare:
- incalzeste cuptorul la 150 ° C;
-amesteca fulgii de ovaz, nucile si semintele, nuca de cocos, scortisoara (daca optezi pentru), sarea si indulcitorii intr-un castron;
- distribuie uniform amestecul pe o foaie de copt;
- baga la copt foaia pentru jumatate de ora;
- amesteca din cand in cand. Amestecul trebuie sa fie maro uniform;
- scoate tava din cuptor si adauga stafidele/fructele uscate;
- lasa la racit si amesteca din cand in cand, pana cand granola ajunge la temperatura camerei;
- transfera intr-un recipient ermetic si pastreaza granola la rece(frigider).
Spor la treaba si pofta buna!