Cum sa faci granola

Cum sa faci granola

Granola este o gustare pe baza de cereale integrale, ovaz, nuci, miere si cateva ingrediente suplimentare. Toate aceste ingrediente se prajesc/coc pana se rumenesc. Granola este considerata sanatoasa de catre consumatori. Nu, insa si de multi dintre nutritionisti, care spun ca ingredintele suplimentare folosite pentru crearea retetei ridica prea mult nivelul de calorii. 

Daca iti place granola si vrei sa fie cat mai sanatoasa, iti propunem sa o prepari acasa. Pentru aceasta reteta simpla, ai nevoie de doar o jumatate de ora.

Ingrediente:

- 6 cani fulgi de ovaz/ grau/ secara/quinoa/mei/ grau dur. Alegerea iti apartine in functie de preferinte, evident;

- 2 cani de nuci si seminte amestecate( defloarea soarelui, nuci tocate, nuci pecan, migdale, caju, seminte de susan);

- o ceasca de nuca de cocos decojita;

- o lingurita de scortisoara macinata;

- un praf de sare;

- o cana de stafide/fructe uscate tocate (smochine, merisoare);

- o jumatate de ceasca de miere/sirop de artar.

Mod de preparare:

- incalzeste cuptorul la 150 ° C;

-amesteca fulgii de ovaz, nucile si semintele, nuca de cocos, scortisoara (daca optezi pentru), sarea si indulcitorii intr-un castron;

- distribuie uniform amestecul pe o foaie de copt;

- baga la copt foaia pentru jumatate de ora;

- amesteca din cand in cand. Amestecul trebuie sa fie maro uniform;

- scoate tava din cuptor si adauga stafidele/fructele uscate;

- lasa la racit si amesteca din cand in cand, pana cand granola ajunge la temperatura camerei;

- transfera intr-un recipient ermetic si pastreaza granola la rece(frigider).

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca esti novice in cresterea cailor, acest articol este pentru tine! Iti aratam azi cum trebuie aleasa...
Iti place ovazul, dare te-ai saturat de acelasi gust oferit in fiecare dimineata de fulgii de ovaz?...
Micul-dejun ar trebuie sa fie cea mai importanta masa din zi, mai ales din punct de vedere...