Anticonceptionale, dureri menstruale

Lista articolelor despre anticonceptionale si dureri menstruale pe AflaCum.ro

Articole despre anticonceptionale si dureri menstruale

Citeste cele mai noi articole despre anticonceptionale si dureri menstruale publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre anticonceptionale si dureri menstruale, pe AflaCum.ro!

Durerile menstruale sunt cauzate de contractiile de la nivelul uterului, in primele zile ale ciclului menstrual si afecteaza 90% dintre femei, fiind resimitite de catre acestea intr-o mai mai mare sau mai mica masura.

Iata cateva metode prin care pot fi diminuate durerile:

Cu ajutorul calmantelor fara prescriptie medicala, cum ar fi cele pe baza de ibuprofen, fara a depasi o doza zilnica de 2400 mg.

Durerile menstruale, in termeni medicali dismenoree, reprezinta o parte normala din ciclul menstrual. Acest disconfort apare inainte sau in timpul menstruatiei si poate varia in durata si in intensitate. Asa se face ca unele femei pot simti un disconfort usor, iar altele dureri severe ce pot persista si cateva zile. Exista tratament clasic(medicamentos cu antinflamatoare), dar si tratament natural pe baza de plante. Despre cel din urma, in cele ce urmeaza.

Cum reduci durerile menstruale/dismenoree. Remedii naturale:

Frunze de salvie. Infuzeaza o lingurita de frunze la o cana cu apa. Consuma 3 cani/zi.

Menstruatia poate fi insotita uneori de dureri mari si de un flux abundent, fiind o perioada a lunii extrem de neplacuta pentru unele femei.

Exista mai multe metode prin care menstruatia poate fi modificata, prin scurtarea perioadei, diminuarea simptomelor sau chiar oprirea sangerarii, insa este indicat sa cereti sfatul unui medic ginecolog, inainte de a incerca aceste lucruri acasa.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Hemoragia uterina este o boala care apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal.

Alte cauze frecvente vinovate de aparitia acestei afectiuni sunt: stresul, anxietatea, slabirea brusca, anorexia, hipotiroidismul sau sindromul ovarelor polichistice. Femeile aflate in prag de menopauza sunt cele mai predispuse la declansarea hemoragiei uteine, desi boala se poate instala in orice etapa a vietii.

Ginecologii afirma ca femeile aflate la varsta reproducerii sunt afectate de hemoragii disfunctionale, astfel ca adolescentele si femeile de peste 40 de ani se pot confrunta cu aceasta afectiune.

Citeste prospectul medicamentului Megestron, suspensie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Anticonceptional.

Compozitie: Megestron contine 150 mg acetat de medroxiprogesteron pe ml de suspensie apoasa.