Antrenamente

Lista articolelor despre antrenamente pe AflaCum.ro

Articole despre antrenamente

Citeste cele mai noi articole despre antrenamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre antrenamente, pe AflaCum.ro!

Atrofierea muschilor se manifesta prin slabirea si distrugerea tesuturilor, fiind cauzata de lipsa de folosire a muschilor, malnutritie, boli sau accidente.

In general, muschii atrofiati pot fi reconstuiti, prin diferite exercitii fizice, combinate cu o alimentatie adecvata si un stil de viata sanatos, dupa cum urmeaza:  

Cereti sfatul unui medic sau a unui kinetoterapeut, inainte de a incepe sa facet exercitii de reconstructie a muschilor atrofiati.

Exercitiile cardio sau cardiovasculare maresc ritmul cardiac si intensitatea respiratiei.

Medicii recomanda intre 150 si 175 de minute de exercitii cardiovasculare pe saptamana, dintre care 75 de minute exercitii mai intense, cum ar fi alergatul. Este indicat sa mariti treptat timpul dedicat exercitiilor de acest gen, pentru ca organismul sa se acomodeze si pentru a nu face intinderi musculare. Exista mai multe tipuri de exercitii cardio, pe care le puteti introduce treptat in programul zilnic de antrenament, pentru a impulsiona metabolismul. Iata cateva sfaturi in acest sens:

Pregatirea pentru exercitiile cardio:
Mergeti la un consult medical daca suferiti de probleme cronice, cum ar fi dureri articulare sau de spate, diabet, boli de inima sau obezitate. Exista o serie de exercitii pe care ar trebui sa le evitati sau sa le adaptati, pentru a nu va agrava starea de sanatate. Doctorul va poate sugera sa va antrenati cu un terapeut, care sa va ajute in acest sens.

Pieptul e compus din doi muschi, marele pectoral acoperindu-l aproape in intregime pe cel mic.

Rolul sau principal este acela de a asigura rotatia bratului. Alt rol e acela de a asigura miscarea de ridicare inainte si lasare a bratului. Un exemplu de utilizare a acestui muschi este atunci cand impingeti masina de tuns iarba.

Micul pectoral se afla imediat sub marele pectoral, fiind legat, in partea de jos a celei de-a 3-a, a 4-a si a 5-a coasta. In partea de sus e legat de clavicula. Acest muschi trage in jos clavicula, fiind folositor atunci cand apasati ceva cu mainile.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.