Branza oaie, malai

Lista articolelor despre branza oaie si malai pe AflaCum.ro

Articole despre branza oaie si malai

Citeste cele mai noi articole despre branza oaie si malai publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre branza oaie si malai, pe AflaCum.ro!

Astazi iti prezentam o reteta foarte cunoscuta printre gospodine, mai ales printre cele din zona Transilvaniei. Ne referim la bulzul ardelenesc, o minunatie culinara pe care o poti savura in orice moment al zilei.

Ingrediente:

- 600 g de malai;

Cartofii prajiti sunt printre preferatii tai, insa nu ii mai poti consuma frecvent, deoarece iti fac rau? Nu e cazul sa intri in depresie. Avem o reteta sanatoasa, care iti va alina dorul de cartofi prajiti. Vorbim despre cartofi la cuptor in crusta de malai.

Cartofi la cuptor in crusta de malai. Ingrediente:

- 12 cartofi de marime medie(6 mari);

Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa se intampla sa cumpere altceva decat ceea ce doresc, pacalindu-se si chiar punandu-si sanatatea in pericol.

Daca vrei o branza de oaie, trebuie sa te asiguri ca...este branza de oaie. Te ajutam sa recunosti tipurile de branza:

1. Branza de oaie e intotdeauna alba ca o coala de hartie. Daca are si o urma de culoare galbuie, inseamna ca este in amestec cu lapte de vaca. In acest caz, pretul ar trebui sa fie mai mic.

Alivanca este o reteta care se prepara in Moldova si Bucovina de zeci de ani.

Aceasta reteta cu malai seamana foarte mult cu o budinca, iar pentru coacere se poate folosi o tava de yena sau chiar una de cozonac.

Ingrediente:

Mamaliga cu ochiuri este o reteta simpla si rapida, foarte apreciata de catre romani.

Ingrediente:

- 400 grame malai,
- 1 ¼ l lapte Iindoit cu apa,
- sare, o lingura de unt,
- 2 linguri de smantana,
- 2 linguri de branza,
- 6 oua,
- unt proaspat (cat o nuca).

Borsul natural, preparat in casa este mult mai indicat pentru acrirea ciorbelor comparativ cu sarea de lamaie sau borsul cumparat din comert.

Cum se obtine borsul?

Ustensile necesare:

- un butoi cu capacitatea de 8-10 litri sau borcan mare de sticla.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.