Cum sa faci BULZ ARDELENESC

Cum sa faci BULZ ARDELENESC

Astazi iti prezentam o reteta foarte cunoscuta printre gospodine, mai ales printre cele din zona Transilvaniei. Ne referim la bulzul ardelenesc, o minunatie culinara pe care o poti savura in orice moment al zilei.

Ingrediente:

- 600 g de malai;

- o jumatate de kg de branza de oaie;

- 4 carnati de casa;

- 250 g de costita afumata sau kaizer;

- 2 oua;

- 3 linguri de ulei;

- 2 l de apa;

sare.

Mod de preparare:

- taie carnatii in doua-trei bucati, pune-i intr-o tigaie cu ulei incins si lasa-i sa se rumeneasca.

- taie costita afumata cubulete mici si pune-o la prajit.

- intr-un ceaun, pune apa la incalzit impreuna cu putina sare.

- cerne malaiul.

- adauga malaiul in ploaie, cand apa a inceput sa fiarba.

- amesteca fara oprire in primele 5 minute, apoi se da focul mai mic si lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.

- cand mamaliga este gata, ia cu o lingura bucati de mamaliga si pune-le pe un fund de lemn.

- apasa cu lingura pe bucatile de mamaliga ca sa incapa doua linguri de branza, doua bucati de carnati si costita.

- da o forma rotunda, asaza pe o tava unsa cu ulei si baga la cuptor pentru 15 minute.

- scoate tava din cuptor si apoi rade branza peste bulzurile rumenite.

Bulzul se va servi cald alaturi de doua oua ochiuri.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cartofii prajiti sunt printre preferatii tai, insa nu ii mai poti consuma frecvent, deoarece iti fac rau?...
Alivanca este o reteta care se prepara in Moldova si Bucovina de zeci de ani. Aceasta reteta...
Borsul natural, preparat in casa este mult mai indicat pentru acrirea ciorbelor comparativ cu sarea de lamaie...