Ingrediente:
- 600 g de malai;
- o jumatate de kg de branza de oaie;
- 4 carnati de casa;
- 250 g de costita afumata sau kaizer;
- 2 oua;
- 3 linguri de ulei;
- 2 l de apa;
sare.
Mod de preparare:
- taie carnatii in doua-trei bucati, pune-i intr-o tigaie cu ulei incins si lasa-i sa se rumeneasca.
- taie costita afumata cubulete mici si pune-o la prajit.
- intr-un ceaun, pune apa la incalzit impreuna cu putina sare.
- cerne malaiul.
- adauga malaiul in ploaie, cand apa a inceput sa fiarba.
- amesteca fara oprire in primele 5 minute, apoi se da focul mai mic si lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.
- cand mamaliga este gata, ia cu o lingura bucati de mamaliga si pune-le pe un fund de lemn.
- apasa cu lingura pe bucatile de mamaliga ca sa incapa doua linguri de branza, doua bucati de carnati si costita.
- da o forma rotunda, asaza pe o tava unsa cu ulei si baga la cuptor pentru 15 minute.
- scoate tava din cuptor si apoi rade branza peste bulzurile rumenite.
Bulzul se va servi cald alaturi de doua oua ochiuri.
Pofta buna!