Carne miel, sarmale

Lista articolelor despre carne miel si sarmale pe AflaCum.ro

Articole despre carne miel si sarmale

Citeste cele mai noi articole despre carne miel si sarmale publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne miel si sarmale, pe AflaCum.ro!

O reteta ce poate fi preparata primavara in preajma Pastelui sunt sarmalele de miel cu frunze de stevie.

Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- 500 grame foi de stevie sau de spanac,
- 750 grame carne macra,
- o felie de paine,
- 2 cepe,
- 2 linguri orez,
- 100 grame untura,
- sare, piper,
- marar tocat,
- o crenguta mica de cimbru,
- un ardei gras,
- 6 rosii sau 2 linguri de bulion,
- un litru bors,
- o ceasca de smantana sau iaurt.

Mod de preparare:

Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa, pe sarmalele lenese un pic diferite fata de cele clasice. Nu am facut decat sa schimbam anumite ingrediente, astfel incat sa obtinem o reteta mai de toamna. De exemplu, am inlocuit morcovul cu dovleacul.

Sarmale lenese de toamna. Ingrediente pentru bulgur:

- un pahar de bulgur;

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

De Craciun masa festiva este umpluta cu o multime de preparate apetisante, incat este greu sa le refuzi.

Si totusi, ca sa nu suferi de indigestie dupa o masa copioasa, sunt cateva combinatii alimentare de care trebuie sa te feresti. Mananca cu prudenta din toate preparatele, fara sa abuzezi de tocaturi, carne grasa si alte bombe hipercalorica, periculoase pentru silueta si devastatoare pentru sanatate.

Stii care sunt combinatiile alimentare interzise de sarbatori? Ei bine, iata cateva ingrediente care nu trebuie amestecate la masa de Craciun, mai ales daca suferi cu stomacul, ai probleme cu fierea sau cu ficatul.

Pentru aceasta reteta se aleg ciuperci, hribi sau manatarci.

Sarmalele cu orez se pot face din varza acra sau din varza dulce.

Ingrediente:

Daca sarmalele cu carne sunt pe masa traditionala a oricarui roman de Craciun, sarmalele cu orez sunt mult mai usor de digerat.

Ingrediente:

- o varza mare,
- 2 cepe,
- o ceasca orez,
- sare, piper,
- o lingurita de verdeata tocata marunt,
- o lingurita de boia,
- bulion,
- 3 linguri de ulei.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zbarciogii sunt un soi de ciuperci care pot fi umpluti cu carne si alte ingrediente. Iata o...
Aceasta reteta se poate prepara toamna cand apare varza dulce, dar inainte de a o pune la...
Mai putin populara comparativ cu ciulamaua de pasare sau de ciuperci, cei care prefera carnea de ovine,...
Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi...
Pentru invelirea sarmalelor se poate folosi varza acra sau dulce. Noi va propunem o reteta de sarmale...
Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in...