Cascaval, paine

Lista articolelor despre cascaval si paine pe AflaCum.ro

Articole despre cascaval si paine

Citeste cele mai noi articole despre cascaval si paine publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cascaval si paine, pe AflaCum.ro!

Micul dejun ar trebui sa reprezinte principala masa a unei zile, de aceea noi va propunem reteta de toast cu ou, bacon, paine si cascaval.

Tinand cont de acest lucru, ne-am gandit sa va propunem o reteta care intruneste in totalitate principiul de mai sus.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- o felie de paine
- un ou
- o felie de bacon
- o felie cascaval sau cas afumat

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa. Tocmai de aceea , de multe ori, le ramane surplus de paine in bucatarie. Pentru cei cu gospodarii in zonele rurale, nu e nicio problema. Au animale, pasari ce vor fi hranite bine mersi cu resturile de paine. Pentru ceilalti, din urbe, mai ales, painea ramasa e aruncata , de obicei. Te sfatuim sa nu mai risipesti ! Iata o metoda simpla de congelare a painii! Astfel, vei face economie in buget si nici nu vei mai arunca painea la gunoi!

Cum sa congelezi painea. Ce trebuei sa faci:

- nu astepta ca pianea sa se intareasca. Aceasta ar trebui congelata la maximum o z distanta din momentul cumpararii.

Painea este un aliment de baza pe care-l poti scoate periodic din dieta, dar nu e recomandat sa o faci permanent. Asadar, suntem cu totii obligati sa mancam paine. Stim, oare, ce cumparam zilnic din magazin? Cat de sanatoasa este painea din comert? Probabil ca nu...Din pacate, vestile nu sunt tocmai bune.

Painea din comert este nociva! Ne imbolnaveste incet si sigur. Din pacate, painea pe care o cunmparam zilnic nu mai contine doar ingredientele de baza(apa, faina, drojdie si sare), ci si foarte multe zaharuri, E-uri care, in timp, pot provoca obezitate, afectiuni cardiovasculare si diabet. Aceste substante nocive au fost gasite in diverse tiouri de paine, in urma studiu amanuntit realizat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) . Iata lista de aditivi prezenti in painea noastra cea de toate zilele. S-au analizat 52 produse:

E200 – acidul sorbic este un conservant obtinut dintr-un gaz iritant, toxic, incolor denumit keten. Poate produce reactii alergice la nivelul pielii si tulburari respiratorii.

Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al zilei, fiind usor de preparat, dupa cum urmeaza:

Ingrediente ( pentru 2 portii):

- o legatura de patrunjel;

Omleta la cuptor cu rosii, busuioc si cascaval este o reteta ideala pentru un mic dejun sanatos si satios!

Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 5 oua gaina (in aceasta reteta am folosit patru oua de gaina si patru oua de prepelita)
-  70 grame cascaval
- foi busuioc proaspat
- 7-8 rosii cherry sau 2 rosii normale
- o lingura smantana
- doua linguri lapte
- 5-6 masline
- jumatate de ardei capia
- sare si piper
- optional se mai poate pune si o lingura de amestec de seminte (in, susan, floarea soarelui, dovleac)
- unt

Mod prepare reteta Omleta la cuptor cu rosii, busuioc si cascaval:
1. Se unge cu unt un vas termorezistent si se aranjeaza in el, uniform, rosiile cherry taiate in doua, ardeiul capia taiat marunt, maslinele si deasupra acestora se pun feliile sau cuburile de cascaval
2. Intr-un bol se bat ouale bine, se adauga smantana, laptele si amestecul de seminte. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.
3. Se toarna compozitia in vasul termorezistent, peste celealte ingrediente.
4. Se adauga deasupra foile de busuioc proaspat. Se pun cel putin 6 foi de busuioc.
5. Se baga vasul in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca la aproximativ 180 de grade circa 45 de minute.
7. Cand omleta este gata, se scoate din cuptor si se portioneaza. Se poate servi cu muraturi, cu alte legume, branzeturi sau ketchup.

Pofta buna!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Saratelele sunt o reteta aperitiv care poate fi preparata cu diferite ingrediente care desavarsesc gustul preparatului. Noi...
Albusul de ou este o sursa importanta de proteine de care te poti folosi chiar si atunci...
Aceasta reteta simpla este o gustare ideala pentru orice copil care doreste sa consume intre mese un...
Daca ai testat in propria bucatarie budinca de paine si ti-a placut, incearca si sufleul de paine. ...
Aceasta reteta poate fi preparata pentru masa de seara. Ingrediente: - 1 kg stevie, - 2 linguri...
Un aperitiv cald, usor de obtinut de orice gospodina este cascavalul in aluat. Ingrediente: - 250 g...