Copii, copil

Lista articolelor despre copii si copil pe AflaCum.ro

Articole despre copii si copil

Citeste cele mai noi articole despre copii si copil publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre copii si copil, pe AflaCum.ro!

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte mici, nu doar ca spun lucruri iesite din comun, ci si fac astfel de lucruri. De exemplu, s-ar putea sa te intrebi de ce copilul tau se loveste cu capul de patut inainte de culcare. Nu te impacienta! Exista explicatii pentru acest comportament si nu numai.

8 comportamente ciudate ale copiilor si cum sa le gestionezi:

1. Isi tin respiratia. In aceasta perioada in care nu respira, copilul, cel mai probabil,tocmai a avut o criza de plans. Urmeaza imediat cam un minut in care cel mic nu mai respira. De aceea, se va schimba la fata si chiar exista riscul sa lesine. Nu te supara pe el! Nu poate controla acest comportament! Aceste episoade se pot intampla deoarece copilul este furios, speriat, in stare de soc sau cuprins de o durere fizica. Desi poate parea infricosatoare, tinerea respiratiei nu e de obicei periculoasa. Obiceiul incepe sa dispara la varsta de 4-5 ani.

A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar asa va deveni un adult stabil din punct de vedere emotional, care se va putea integra mai usor in societate. Tactica de disciplinare, insa, e una pentru un copil de 2 anisori si alta pentru unul de 10 ani! Altfel spus, educatia se raporteaza la varsta.

Cum sa disciplinezi copilul in functie de varsta. 1-2 ani. La aceasta varsta, cel mic se afla in faza cunoasterii brute. Ii place sa exploreze lumea, deci incearca sa nu-l privezi de curiozitate. Sigur, ai grija sa nu-l lasi singur! Un copil la aceasta varsta se poate rani cu lejeritate, nefiind constient de pericole.

De evitat:

Un copil depinde de familia sa din momentul in care s-a nascut. Legatura dintre el si parinti devine mai puternica de-a lungul anilor. Pe masura, insa, ce un copil incepe sa inteleaga ideea de independenta si sa-si caute propriul loc in lume, parintii s-ar putea sa aiba dificultati in comunicarea cu acesta. Nu lasa sa se intample asta. In fond, relatiile puternice din cadrul familiei sunt fundamentul dezvoltarii unui copil.

Cum sa comunici cu copilul/copiii in functie de varsta:

0-2 ani. Construieste o conexiune emotionala si ajuta-l sa descopere lumea. Copiii la aceasta varsta cresc si dezvolta noi abilitati foarte repede, asa ca au nevoie de parintii lor pentru a-i ajuta sa se adapteze. Cei mici comunica nevoile intr-un mod foarte limitat: expertii spun ca folosesc, de obicei, circa 50 cuvinte pana la varsta de 2 ani. In schimb, plansul este principalul lor mijloc de comunicare. La aceasta varsta, micutrii isi doresc un contact fizic, deoarece ii calmeaza si lii ajuta sa se dezvolte.

Dezvoltarea caracterului si dezvoltarea sociala reprezinta parti majore din viata unui copil. Chiar daca acesta isi poate forma singur unele conexiuni sociale, e de preferat sa il inveti cum sa aiba interactiuni sociale pozitive si cum sa isi mentina relatiile. Sunt multe feluri prin care poti face asta. Poti incepe prin a+i deveni prieten, apoi ii poti vorbi despre ce inseamna ea si cum sa trateze conflictele.

Metoda I. Cunoasterea prieteniei

1. Arata-i ce inseamna sa fii un prieten bun. Copiii intotdeauna acorda atentie lucrurilor pe care le facem si le spunem, fie ca realizam, fie ca nu. O metoda simpla de a invata copilul despre prietenie este sa+i arati ca tu esti un prieten. Modeland conceptul de prietenie, ii vei da un exemplu despre cum prietenii ar trebui sa se comporte si ii vei induce acest comportament si lui.
Lasa-l sa te vada interactionand cu oamenii intr-un mod pozitiv. Spre exemplu, lasa-l sa te auda salutand calduros un prieten sau un coleg. Sau ai putea sa-i spui ca amicul tau este putin trist si ca trebuie sa fii un prieten bun ce il va inveseli.

Boala unui copil este o experienta dificila pentru orice parinte. Din fericire, multe probleme pot fi evitate, daca simptomele sunt recunoscute la timp. Astazi, iti prezentam o serie de semne importante care te pot pune in garda cu privire la starea de sanatate a copilului tau.

1. Cresterea alunitelor. Daca pe corp apare un punct asimetric, cu mai multe nuante de culoare, mare (mai mult de 6 mm) sau o alunita deja existenta incepe sa creasca, sunt semne care arata ca trebuie sa duci copilul la medicul specialist.

2. Pierderea parului. Sursa acestei probleme este, mai mult ca sigur, ascunsa in interiorul corpului. Motivul este o lipsa de vitamine, cel mai probabil. Pentru a afla motivul real, este necesar sa consulti un pediatru.

Orice copil are parte de suisuri si coborasuri in timpul dezvoltarii sale. Daca anumite semne neobisnuite persista mai mult de cateva saptamani, orice parinte ar trebui sa recurga la ajutorul medicului. Unele comportamente pot dezvalui diverse tulburari mintale pe care nu e bine sa le ignori!

Semne ale tulburarilor mentale la copii:

1. Furie si schimbari dese de dispozitie. Furia, schimbarile de dispozitie, frica brusca fara motiv , bataile accelerate ale inimii si o respiratie prea rapida pot fi simptome ale unei boli mintale. Da, crizele de furie sunt frecvente la cei mici, insa ele isi pierd din intensitate pana la varsta de gradinita. Nu este in regula ca un copil mai mic de 4 ani sa aiba mai mult de 9 crize de furie pe saptamana.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parintele devine model pentru copilul sau? Raspunsul este da, indiferent de forma de educatie pe care cel...
Multe mamici nasc pe timp de noapte, adica in perioada cand, aparent, sunt mai putin pregatite pentru...
Bebelusii si copiii pana la varsta de 5 ani fac multa mizerie in timp ce mananca! E...
Relatia parinte-copil nu e usor de gestionat, indiferent cat de pedagog si autodidact ar fi parintele. Uneori,...
Copilul tau are abilitati de alergator? Ii place sprintul si crezi ca il poti transforma intr-un atlet...
Niciun parinte nu se simte bine cand vede ca un alt adult ii cearta copilul. Un astfel...