Copil, sarcina

Lista articolelor despre copil si sarcina pe AflaCum.ro

Articole despre copil si sarcina

Citeste cele mai noi articole despre copil si sarcina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre copil si sarcina, pe AflaCum.ro!

A sosit momentul mult asteptat? Ai hotarat sa devii mamica si astepti cu nerabdare un semn in aceasta privinta? Pana la testul de sarcina, trebuie sa treaca minimum doua saptamani, asa ca rabdarea iti este pusa la incercare. Totusi, exista un semn mai rapid, care iti poate dezvalui din timp daca ai ramasa insarcinata.

Semnul pe care il poti lua in calcul inainte de testul clasic este sangerarea de implantare. Aceasta mai este cunoscuta si ca spotting si apare in momentul in care ovulul fertilizat se ataseaza de peretele uterin.

Ce este si cand apare sangerarea de implantare. Aceste fenomen se intampla cu aproximativ 7 zile inainte de menstruatie. Rar, aceasta sangerare apare in perioada in care menstruatia trebuie sa aiba loc. Aceasta sangerare dureaza de la 1-2 ore pana la doua zile.

Sarcina nu este doar una dintre perioadele minunate ale vietii, ci si un subiect pentru numeroase povesti din partea femeilor in varsta. Aceste mituri difera de la tara la tara, insa exista cateva comune. Probabil ca orice graviduta a auzit o poveste care spune ca sexul viitorului ei copil poate fi aflat pe baza preferintelor ei alimentare, de exemplu. In realitate, majoritatea acestor presupuneri sunt doar mituri in care multi oameni inca mai cred.

Sarcina. 7 mituri in care nu ar trebui sa crezi:

1. Poti prezice sexul bebelusului din felul in care creste parul. Unii oameni cred ca sexul unui copil influenteaza cantitatea si ritmul de crestere a parului in caul viitoarei mame. Nu exista pic de in aceasta teorie, deoarece fatul nu produce suficienti hormoni pentru a influenta in vreun fel cresterea parului mamei. In realitate, sarcina cauzeaza intr-adevar multe schimbari hormonale in organism si, uneori, acest lucru provoaca caderea parului la viitoarele mame. Insa acest fenomen poate avea loc indiferent de sexul copilului.

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte mici, nu doar ca spun lucruri iesite din comun, ci si fac astfel de lucruri. De exemplu, s-ar putea sa te intrebi de ce copilul tau se loveste cu capul de patut inainte de culcare. Nu te impacienta! Exista explicatii pentru acest comportament si nu numai.

8 comportamente ciudate ale copiilor si cum sa le gestionezi:

1. Isi tin respiratia. In aceasta perioada in care nu respira, copilul, cel mai probabil,tocmai a avut o criza de plans. Urmeaza imediat cam un minut in care cel mic nu mai respira. De aceea, se va schimba la fata si chiar exista riscul sa lesine. Nu te supara pe el! Nu poate controla acest comportament! Aceste episoade se pot intampla deoarece copilul este furios, speriat, in stare de soc sau cuprins de o durere fizica. Desi poate parea infricosatoare, tinerea respiratiei nu e de obicei periculoasa. Obiceiul incepe sa dispara la varsta de 4-5 ani.

A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar asa va deveni un adult stabil din punct de vedere emotional, care se va putea integra mai usor in societate. Tactica de disciplinare, insa, e una pentru un copil de 2 anisori si alta pentru unul de 10 ani! Altfel spus, educatia se raporteaza la varsta.

Cum sa disciplinezi copilul in functie de varsta. 1-2 ani. La aceasta varsta, cel mic se afla in faza cunoasterii brute. Ii place sa exploreze lumea, deci incearca sa nu-l privezi de curiozitate. Sigur, ai grija sa nu-l lasi singur! Un copil la aceasta varsta se poate rani cu lejeritate, nefiind constient de pericole.

De evitat:

O femeie poate suferi diverse modificari fizice, emotionale si psihologice in timpul sarcinii. Aceste schimbari se pot intampla brusc si in moduri neasteptate. Azi vom scrie despre 8 semne neobisnuite de sarcina; semne care pot fi trecute usor cu vederea.

Semne mai putin cunoscute ale unei sarcini:

1. Modificari ale pielii. Modificarile cutanate sunt destul de frecvente in timpul sarcinii. Vorbim despre excrescente carnoase ale pielii care se pot dezvolta oriunde pe corp in timpul sarcinii din cauza modificarilor nivelului hormonal sau a cresterii in greutate . Aceste excrescente dispar adesea dupa nastere. De asemenea, pe timpul sarcinii se poate instala xeroza cutanata, adica uscaciunea pielii.

Esti insarcinata si ai vrea sa faci sex, dar ai temeri? Nu ai de ce! Credinta populara conform careia sexul pe timpul sarcinii poate dauna fatului este falsa! Chiar daca organismul tau s-a schimbat odata cu sarcina, inca te poti bucura de sex. Indiferent daca te afli la primul copil sau la al patrulea, exista diverse modalitati de a practica actul sexual fara repercusiuni.

Femei. Cum sa faci sex pe timpul sarcinii. Confortul:

1. Foloseste lubrifiant. Schimbarile hormonale din timpul sarcinii pot face mai usoara sau mai dificila lubrifierea naturala. Pentru a evita orice disconfort vaginal in timpul actului sexual, foloseste lubrifiant. Poti comanda un astfel de produs online sau il poti cumpara din farmacii. Evita lubrifianti cu coloranti sau parfumati. Acestia pot fi iritanti.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarcina poate reprezenta un amalgam de emotii, deoarece este un proces dur, dar si uimitor, in acelasi...
Inducerea travaliului este un proces de stimulare care se pune in aplicare doar dupa o decizie a...
Superfetatia se produce atunci cand doua ovule eliberate la doua cicluri menstruale diferite sunt fecundate de doi...
Sarcina reprezinta, fara indoiala, o perioada minunata, dar si inspaimantatoare pentru multe femei; mai ales pentru cele...
Orice parinte isi doreste un copil care sa creasca sanatos, armonios si cu o incredere de sine...
Sarcina produce dezechilibru in corpul unei femei - de la dureri corporale si stres fizic pana la...