Cupluri, cuplu

Lista articolelor despre cupluri si cuplu pe AflaCum.ro

Articole despre cupluri si cuplu

Citeste cele mai noi articole despre cupluri si cuplu publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cupluri si cuplu, pe AflaCum.ro!

In orice cuplu exista ideea de bine si de rau. Unele persoane considera ca neintelegerile, indiferent de subiect, sunt daunatoare, iar altele sunt convinse ca diferentele de opinie dezvolta relatia. In functie de comportament, psihologii au identificat 5 tipuri de cupluri. Iata care sunt acestea si ce impact au asupra persoanelor implicate:

1. Nonconflict. Daca tu si partenerul/a tau/a faceti tot posibilul pentru a mentine lucrurile intr-un echilibru perfect, atunci faceti parte din categoria cuplurilor care evita conflictul. Amandoi aveti interese personale, asa ca fiecare crede ca relatia este destul de buna. Va abtineti de la a exprima nevoile relationale. Oamenii din acest tip de cuplu nu cauta avantaje personale, ci mai degraba se concentreaza pe zone de acord. Totusi, ar fi cazul sa nu evitati conflictul la infinit, deoarece exista sansa ca partenerul/a sa inceapa sa caute atentie in alta parte. Asta se traduce, intr-un final, prin infidelitate.

2. Volatil. Simti si crezi ca relatia ta e extrem de pasionala si plina de emotie? In acest caz, faci parte din cuplul volatil. Impartasesti punctul de vedere cu partenerul/a tau/a cu usurinta, deoarece te bazezi pe respect, umor, integritate si bunavointa. Relatia voastra se dezvolta pe comunicare, empatie, momente de tachinare, onestitate si mult umor. Nu este de mirare ca psihologii considera acest tip de cuplu ca fiind cel mai sanatos.

Unul din trei oameni prefera sa doarmă singur! O reactie cumva fireasca a omului modern, bombardat de stres. De ce multe persoane aflate intr-un cuplu aleg sa doarma separat? Printre principalele cauze ale separarii de peste noapte se afla sforaitul si preferintele de temperatura. Este, insa, cu adevarat sanatos sa dormiti in paturi diferite? Iata cateva raspunsuri in cele ce urmeaza.

Cuplu. De ce e bine sa dormiti, uneori, in paturi separate:

1. Este posibil sa va odihniti mai bine. Alegerea unor spatii separate de odihna poate creste calitatea somnului. Veti dormi amandoi mai profund si astfel va veti simti mai odihniti a doua zi. Potrivit unui realizat in 2017 de americanii de la The Better Sleep Council, peste 25% dintre cupluri opteaza pentru paturi separate, iar unele prefera chiar sa doarma in camere diferite. Sondajul a mai reliefat faptul ca femeile sunt mai sensibile la tulburarile de somn.

Certurile de cuplu sunt fenomene normale. Evitarea lor poate parea un factor de stabilitate, insa nu e deloc asa. S-a demonstrat ca un conflict nesolutionat distruge mai devreme sau mai tarziu o relatie. Asadar, nu fugi de probleme, ci incearca sa le rezolvi impreuna cu persoana iubita!

Cum sa treci peste certurile din cuplu. Tine cont de aceste tehnici

Programeaza o ora si un loc unde sa discutati despre probleme. O cearta poate parea spontana, insa nu e asa! Intotdeauna, exista o cauza cu radacini adanci. Daca simti ca discutia degeneraza, stabileste ora si un loc pentru a vorbi despre problemele nerezolvate de cuplu! Astfel, amandoi veti avea timp sa va pregatiti pentru discutie, fara a arunca vorbe pe care s-ar putea sa le regretati! Stii cum se spune: la nervi zicem multe!

Unii dintre noi suntem pasari de noapte, iar altii, persoane care se conduc dupa principiul cine se scoala de dimineata departe ajunge! In ciuda diferentelor dintre obiceiurile noastre de somn, incercam sa ne adaptam in cuplu oricarei situatii. Totusi, ar fi bine sa va bagati in pat in acelasi timp. Sunt o multime de avantaje. Si nu e vorba despre o parere sau alta, ci despre studii clare puse in practica de catre oamenii de stiinta.

Cuplu. De ce ar trebui sa mergeti la culcare impreuna:

Rutina sanatoasa. Orice persoana afalta in cuplu are nevoie de vorbele bune, de alinturile si de mangaierile omului iubit? Cati dintre noi, insa, ne facem timp pentru asta? Tocmai de aceea, dormind impreuna in acelasi timp, veti avea garantata o comunicare atat de necesara dupa o zi plina si probabil foarte stresanta! Mai mult, stiinta a demonstrat ca mangaierile pot declansa secretia de ocitocina(substanta cu actiune stimulenta asupra contractiei musculaturii uterine, secretata ca hormon de lobul hipofizar posterior), ceea ce , evident, va apropia si mai mult femeia de partenerul sau!

Viata de cuplu ar fi mai putin dificila, daca am avea o agenda cu raspunsuri pentru orice situatie dificila. Din pacate, nu exista. Din fericire, exista cateva comportamente general valabile care iti vor mentine relatia armonioasa! Iata ce nu trebuie sa faci niciodata intr-o relatie.

Patru reguli pe care nu ar trebui sa le incalci intr-o relatie:

1. Nu te mai iubeste? Nu incerca sa il/o tii in relatie! Aceasta este o greseala comuna. Oricat de crud ar parea, nimeni nu este obligat sa te iubeasca pentru totdeauna, indiferent cat ati trait impreuna, indiferent daca aveti sau nu copii impreuna. Daca din partea celalata sentimentele au disparut, nu incerca sa salvezi relatia. O sa ingreunezi situatia si amandoi va veti chinui! Gandeste-te! Nu esti un sac de cartofi! Ar fi indicat sa rupi relatia si sa incepi o alta noua!

Un nou-nascut poate cauza probleme intre tinerii parinti? Nu ne place sa o spunem, dar da, se intampla. De fapt, viata de cuplu se schimba radical, odata cu aparitia celui mic. Creste nivelul de stres si scade nivelul de satisfactie, vreti nu vreti! Exista, din fericire, solutii pentru rezolvarea acestor probleme.

6 probleme frecvente in cuplu, dupa nasterea unui copil:

1. Se aduna atributiile. Creste starea de nervozitate. Se inmultesc conflictele. Inainte de sosirea bebelusului, probabil ca amandoi ati avut locuri de munca. Lucrurile se schimba dupa nasterea celui mic. Unul dintre voi(mama, cu precadere) va ramane acasa si se va ocupa de cresterea celui mic. In schimb, tatal va merge zilnic la serviciu. Seara, se va intaorce lipsit de energie, fara chef de a ajuta in vreun fel. In loc sa ii scoti ochii pentrua cest comportament cumva firesc, mai bine i-ai cere sa faca ceva anume. Poti sa-i dai frumos si indicatii clare despre cum sa faca acel lucru. Cel mai probabil, va raspunde pozitiv. Dupa ce duce sarcina la bun sfarsit, ofera-i un multumesc. Nu pentru a-l felicita, ci pentru a-i arata ca il apreciezi!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice femeie cauta relatia perfecta, acea conexiune puternica alaturi de barbatul iubit. Tocmai din dorinta de a...
Neintelegerile, tensiunile, certurile apar in orice cuplu, mai devreme sau mai tarziu. Important este sa inveti cum...
Ai probleme in relatie? Ai vrea sa stii ce trebuie schimbat pentru ca in cuplul tau sa...
Relatia ta nu mai functioneaza? Simti ca barbatul de langa tine e tot mai distant, te ignora...
Simti ca relatia ta nu mai functioneaza? Nu cauta un vinovat, ci cauzele! Doar asa vei gasi...
Despre relatii s-a scris si se va mai scrie mult. Cu toate acestea, adevarurile absolute nu pot...