Detoxifiere, ficat

Lista articolelor despre detoxifiere si ficat pe AflaCum.ro

Articole despre detoxifiere si ficat

Citeste cele mai noi articole despre detoxifiere si ficat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre detoxifiere si ficat, pe AflaCum.ro!

Sanatatea ficatului este extrem de importanta, asadar trebuie sa ne ingrijim acest organ, pentru ca organismul sa functioneze in parametri normali.

Iata cateva metode de detoxifiere a unui ficat bolnav:

Inlocuiti orezul alb cu cel brun, deoarece este foarte sanatos si ajuta la vindecarea ficatului, putand fi preparat foarte simplu, fiert timp de 1-2 ore, in 3 cani de apa plata, pana cand devine cremos.  

Ridichea neagra este o leguma benefica pentru detoxifierea ficatului, dar si pentru tratarea racelilor si a gripei.

Tot ridichea neagra restabileste echilibrul chimic din creier si este un remediu natural impotrivra pietrelor de rinichi.

Bogata in potasiu si magneziu, ridichea neagra are proprietati diuretice, curata rinichii si vezica biliara de praf si amelioreaza durerea cauzata de prezenta pietrelor la nivelul rinichilor.

Dupa festinul culinar din timpul sarbatorilor de iarna, o cura detox este esentiala pentru protectia ficatului.

Vrei sa stii cum sa iti detoxifici ficatul dupa Anul Nou si sa revii la o forma fizica de invidiat in luna ianuarie? Afla care sunt alimentele esentiale care te scapa de toxine.
 
Usturoiul - acesta este un aliment minune care contine alicina. Alicina este un compus pe baza de sulf, care sustine procesul de detoxifiere a ficatului, te scapa de bufeuri si ajuta la reducerea excesului de estrogen din organism. De asemenea, usturoiul si ceaiul verde sunt un remediu eficient contra cancerului de pancreas.

Plante medicinale - printre cele mai populare plante care mentin sanatatea ficatului se numara ghimbirul, chimenul, coriandrul, cardamom-ul, planta cayenne, scorțisoara si feniculul. Toate acestea imbunatatesc digestia, ajuta la procesul de detoxifiere și stimuleaza secretia de enzime din pancreas, ajutand organismul sa absoarba mai multi nutrienti.

Ulei de cocos - acest tip de grasimi saturate sunt usor de digerat. Uleiul de cocos este bine tolerat de catre organism. Acesta protejeaza ficatul de factorii periculosi si ajuta la regenerarea celulelor.

Ceaiul verde - este bogat in antioxidanti si este recomandat in eliminarea grasimilor hepatice. In afara de aceasta, ceaiul verde protejeaza ficatul, inima si lupta impotriva expansiunii celulelor canceroase.

Avocado - acest fruct s-a dovedit a fi un mare prieten al ficatului. Avocado contine doze mari de glutation, un compus care poate stimula capacitatea ficatului de a auto-curatare. Introducerea fructului de avocado in dieta ta poate imbunatati starea de sanatate a ficatului.

Anghinarele si frunzele de maslin sustin buna functionare a ficatului si vezicii biliare. De asemenea, are un rol important in scaderea colesterolului.

Ingrediente/capsula: - frunze de anghinare (Cynarae folium) 300 mg; - extract de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat in min. 2,5 cinarina 60 mg; - frunze de maslin 40 mg.

Anghinarea regenereaza celulele hepatice, intareste functia antitoxica a ficatului, este antiinflamatorie, hipercolesterolemianta, coleretic-colagoga, creste apetitul, ajuta eliminarea sarurilor si pigmentilor biliari, normalizand culoarea pielii, urinei, fecalelor in caz de icter.

Ceaiul din fructe de armurariu sustine sanatatea ficatului si vezicii biliare, este suport pentru buna functionare a ficatului si pentru eliminarea substantelor toxice din organism.

Armurariul este o planta cunoscuta de pe vremea lui Hyeronimus Bosch (595), fiind utilizata pentru afectiuni hepatice inca din secolul al XVIII-lea.

Ingrediente: Fructele plantei Carduus Marianum L., fam. Asteraceae, care contin silimarina (derivat fenolic), ulei gras, proteine, tocoferol, steroli, saponozide.

Iata o serie de alimente ce ajuta la detoxifierea ficatului, in mod natural:

- Nucile si alunele contin aminoacizi si nu au zahar in compozitie. Acestea sunt pline de acizi grasi esentiali. Nucile contin arginina si o serie de substante ce ajuta la detoxifierea ficatului si la oxigenarea sangelui.

- Evitati alcoolul si fructoza, deoarece ambele au efect nociv asupra ficatului. Fructoza se tranforma in grasime, aceasta fiind stocata in ficat si in tesuturi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Curatarea colonului era o procedura cunoscuta in Grecia Antica. A devenit foarte folosita pe intreg mapamondul abia...
Ficatul este organul care elimina toxinele din organism. Cand, insa, consumi excesiv alimente procesate, pline de grasimi...
Exista multe metode de a detoxifia organismul. Unele sunt greu de aplicat si ineficiente. Altele sunt usoare...
Ficatul este organul cu cele mai multe si mai diversificate functii din organismul uman(peste 500 functii). Dupa...
Ficatul este organul cu cele mai multe si mai diversificate functii din organismul uman(peste 500 functii). Dupa...
Ficatul este supus zilnic unui amalgam de fenomene negative, de la alimentatia nesanatoasa, la stres si pana...