- Nucile si alunele contin aminoacizi si nu au zahar in compozitie. Acestea sunt pline de acizi grasi esentiali. Nucile contin arginina si o serie de substante ce ajuta la detoxifierea ficatului si la oxigenarea sangelui.
- Evitati alcoolul si fructoza, deoarece ambele au efect nociv asupra ficatului. Fructoza se tranforma in grasime, aceasta fiind stocata in ficat si in tesuturi.
- Grapefruitul este boga in vitamina C si in antioxidanti, ce ajuta la curatarea ficatului.
- Ceapa si usturoiul au un continut ridicat de sulf, ce ajuta la detoxifierea ficatului. De asemenea usturoiul contine seleniu, ce protejeaza ficatul impotriva supraincarcarii cu toxine.
- Ceaiul verde are proprietati antioxidante, datorita continutului de catechine – antioxidanti din plante, ce elimina acumularile de grasimi si asigura o buna functionare a ficatului. Acestea protejeaza, totodata, ficatul impotriva toxinelor daunatoare.
- Turmericul sau sofranul are proprietati benefice, protejand ficatul impotriva toxinelor si ajuta la regenerarea celulor hepatice. Turmericul ajuta la producerea de bila si de pulberi hepatice, un lucru benefic in cazul persoanelor care sufera de diferite afectiuni ale vezicii biliare.