Dezinfectant, copii

Lista articolelor despre dezinfectant si copii pe AflaCum.ro

Articole despre dezinfectant si copii

Citeste cele mai noi articole despre dezinfectant si copii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre dezinfectant si copii, pe AflaCum.ro!

Copiii se ranesc foarte frecvent, iar tratarea taieturilor si zgarieturilor poate fi o experienta destul de dureroasa, atata pentru ei, cat si pentru parinti.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Linistiti copilul, tinandu-l de mana si vorbindu-i pe un ton calm.

Orice copil are parte de suisuri si coborasuri in timpul dezvoltarii sale. Daca anumite semne neobisnuite persista mai mult de cateva saptamani, orice parinte ar trebui sa recurga la ajutorul medicului. Unele comportamente pot dezvalui diverse tulburari mintale pe care nu e bine sa le ignori!

Semne ale tulburarilor mentale la copii:

1. Furie si schimbari dese de dispozitie. Furia, schimbarile de dispozitie, frica brusca fara motiv , bataile accelerate ale inimii si o respiratie prea rapida pot fi simptome ale unei boli mintale. Da, crizele de furie sunt frecvente la cei mici, insa ele isi pierd din intensitate pana la varsta de gradinita. Nu este in regula ca un copil mai mic de 4 ani sa aiba mai mult de 9 crize de furie pe saptamana.

Parintele devine model pentru copilul sau? Raspunsul este da, indiferent de forma de educatie pe care cel mic o primeste. Orice mama/tata, vrea sau nu, influenteaza prin comportamentul sau viitorul copilului/copiilor. De aceea, e de preferat sa devii un model pozitiv pentru fiul tau/fiica ta! Nu e usor, dar cu perseverenta, implicare si putina atentie vei reusi!

Cum sa fii un parinte model:

1. Fii optimist/a! E dificil sa debordezi de optimism in orice moment, mai ales intr-o dimineata de luni sau la finalul unei zile mai proaste la birou. Oboseala ne poate coplesi pe toti, insa ar fi bine sa nu transmiti negativitate copilului! Cel mic are nevoie de o mama si un tata care nu cedeaza, indiferent de provocarile vietii. Mai devreme sau mai tarziu, copilul va imita acest comportament optimist si automat va trece mai usor peste inevitabilele cumpene.

Iti doresti un dezinfectant parfumat cu o anumita aroma, insa nu gasesti ceva potrivit in comert? Nicio problema. Poti obtine propriul dezinfectant! AI nevoie de cunoscutul spirt(alcool sanitar) sau chiar un alcool mai puternic si cateva uleiuri esentiale cu proprietati antimicrobiene!

Cum sa faci dezinfectant de maini parfumat. Cu alcool:

- toarna 160 mililitri de alcool (99% puritate)/alcool sanitar(spirt, asa cum il stim cu totii. Acesta are concentratie a substantei active de 70%, deci va fi mai putin eficient in a ucide microbii) intr-un castron curat;

Relatia parinte-copil nu e usor de gestionat, indiferent cat de pedagog si autodidact ar fi parintele. Uneori, chiar si o intrebare simpla , de genul Cum a fost ziua ta?, il poate indeparta pe copil de parinti. De aceea, cei mari ar trebui, din cand in cand , sa se puna in pielea celui mic, sa isi aduca aminte cum era cand ei erau mici.

Comportamente neintentionate prin care indepartezi copilul:

Lasi starea de spirit sa afecteze relatia cu copilul tau. U trebuie sa ascunzi sentimentele si emotiile de copilul/ii tai, insa ar fi bine sa le gestionezi, astfel incat sa nu il indepartezi. Cei mici, contrar credintei populare,pot fi foarte sensibili la dispozitiile parintilor. Stresul continuu, dupa o zi grea, poate declansa o reactie furtunoasa la adresa copilului, cand acesta va abordeaza. Nu iti varsa nervii pe copil pentru ziua ta nereusita! Daca faci asta, il vei determina sa se inchida in sine si sa nu iti mai vorbeasca despre nicio problema pe care o va intampina!

Copilul tau are abilitati de alergator? Ii place sprintul si crezi ca il poti transforma intr-un atlet pe 100 metri? Daca da, atunci stii deja ca dezvoltarea vitezei este cea mai importanta caracteristica. Multi copii fac din alergare un obiectiv personal. Altii alearga doar pentru distractie. Pentru a-i pastra, insa, celui mic placerea de a alerga si de a deveni competitiv, trebuie sa stii sa-l motivezi!

Cum sa inveti copilul sa alerge mai repede. Invata-l cum sa fie mereu in forma:

1. Incalzeste- l cu exercitii de sarituri. Sariturile il vor ajuta sa dezvolte muschii picioarelor, cei mai importanti in cazul unui alergator puternic. Asadar, inainte de a incepe sesiunea de alergat, pune-l(fa impreuna cu el) sa faca un set de sarituri simple sau cu coarda!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti indecis/a, te invinovatesti adesea si ai o stima de sine scazuta? Daca da, ar putea fi...
Siguranta in apa, mai ales atunci cand vine vorba despre copii, este esentiala. Cei mici adora sa...
Sansele sa ramai gravida sunt de 31%, daca intretii raporturi sexuale cu o zi inainte de ovulatie...
Pana la 99,9% din ADN-ul uman este identic la toti oamenii. De asemenea, mostenim ADN-ul direct de...
Daca esti parinte, trebuie sa fie precaut, deoarece chiar si produsele populare pot provoca rani si chiar...
Copiii provoaca, de multe ori, stari nervoase parintilor – un lucru, in general, firesc. Daca, insa, unele...