Diagnostic, hemoragie

Lista articolelor despre diagnostic si hemoragie pe AflaCum.ro

Articole despre diagnostic si hemoragie

Citeste cele mai noi articole despre diagnostic si hemoragie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre diagnostic si hemoragie, pe AflaCum.ro!

Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea fracturii si de modul in care s-a produs.

Iata cateva metode de prim ajutor, prin care puteti sa creati confortul victimei unei fracturi de oase, pana la primirea autorului specializat:

Diagnostic timpuriu si tratament:

Hemoragia uterina este o boala care apare ca urmare a unui dezechilibru hormonal.

Alte cauze frecvente vinovate de aparitia acestei afectiuni sunt: stresul, anxietatea, slabirea brusca, anorexia, hipotiroidismul sau sindromul ovarelor polichistice. Femeile aflate in prag de menopauza sunt cele mai predispuse la declansarea hemoragiei uteine, desi boala se poate instala in orice etapa a vietii.

Ginecologii afirma ca femeile aflate la varsta reproducerii sunt afectate de hemoragii disfunctionale, astfel ca adolescentele si femeile de peste 40 de ani se pot confrunta cu aceasta afectiune.

Starea de soc apare atunci cand in corp nu circula suficient sange si nu exista destul oxigen.

Aceasta poate afecta organele si poate duce chiar la deces, fiind cauzata de anumite traume, atacuri cerebrale, hemoragii, socuri alergice, etc. Iata cum pot fi tratate persoanele aflate in stare de soc:   

In primul rand trebuie sa stiti cum puteti recunoaste simptomele unei stari de soc, inainte de a administra orice tip de tratament. Acestea includ:

Citeste prospectul medicamentului Rapiscan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Rapiscan este utilizat numai în scop de diagnostic.

Rapiscan este o solutie injectabila care contine substanta activa regadenoson.

Citeste prospectul medicamentului Optison si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Optison este o suspensie injectabila, continand microsfere (granule foarte mici) de albumina umana tratata la cald, care au ca substanta activa perflutren gaz.

Pentru ce se foloseste Optison?

Citeste prospectul medicamentului Cyclogyl si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza: obtinerea midriazei si cicloplegiei in scop diagnostic.

Contraindicatii: Nu va fi utilizat in glaucomul cu unghi ingust.

Precautii: Midriaticele si cicloplegicele vor fi folosite cu prudenta la pacientii in varsta sau la cei cu presiunea intraoculara crescuta. Se recomanda examinarea tonometrica inainte de instilarea oculara a picaturilor. Absorbtia sistemica a produsului poate fi mult diminuata prin comprimarea sacului lacrimal timp de 1-2 minute pe durata instilarii picaturilor in ochi si imediat dupa aceea. Comprimarea sacului lacrimal determina blocarea trecerii picaturilor spre mucoasa nazo-faringiana care reprezinta o suprafata mai mare de absorbtie. Procedeul este recomandat atunci cand se foloseste solutie de concentratie 2% si cand picaturile sunt instilate la copii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prospect calciu lactic, 500 mg: Hipocalcemii; TBC; rahitism; tetanie; stari hemoragice; hemofilie. Afectiuni alergice (astm, urticarie); sarcina,...
Iata ce trebuie sa faceti daca aveti de-a face cu o persoana care si-a amputat degetul din...
Leucemia este o boala foarte grava, care poate afecta pe oricine. Este cauzata de un tip de...
Diabetul este numit „criminalul tacut”, deoarece cei care sufera de aceasta boala, in general, trec cu vedere...
Invata care sunt semnele diabetului, ce teste se fac si cand trebuie sa mergi la doctor. Simptomele...
Prostata este o parte a sistemului reproducator masculin, care inmagazineaza 25-30% din sperma si ajuta la ejaculare. ...