Diagnostic, leucemie

Lista articolelor despre diagnostic si leucemie pe AflaCum.ro

Articole despre diagnostic si leucemie

Citeste cele mai noi articole despre diagnostic si leucemie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre diagnostic si leucemie, pe AflaCum.ro!

Leucemia este o boala foarte grava, care poate afecta pe oricine.

Este cauzata de un tip de celule cancerigene, care ataca globulele albe din sange. Acest lucru incepe cu producerea de cantitati anormal de mari de globule albe, in organism, care au rolul de a lupta impotriva organismelor straine, ce invadeaza corpul uman.

Daca globulele albe din sange nu se dezvolta normal, acest lucru duce la lipsa lor de energie in lupta impotriva bacteriilor, avand ca rezultat slabirea sistemului imunitar si implicit existenta unui numar prea mare de globule albe, care se ingramadesc in maduva osoasa, pana cand nu mai exista spatiu suficient pentru alte globule.

Leucemia este o boala  a celulelor sangelui care, din nefericire, inca nu are un tratament care sa-i asigure vindecarea.

Leucemia este strict legata de producerea anormala de celule albe (leucocite) la nivelul maduvei osoase. Aceste celule ar trebui sa apere organismul impotriva infectiilor, dar, numarul lor mare si ineficienta lor afecteaza celelalte celule (hematiile si trombocitele), destabilizand astfel intregul organism.

Tipuri de leucemie

Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea fracturii si de modul in care s-a produs.

Iata cateva metode de prim ajutor, prin care puteti sa creati confortul victimei unei fracturi de oase, pana la primirea autorului specializat:

Diagnostic timpuriu si tratament:

Citeste prospectul medicamentului Trisenox 1 mg/ml, concentrat pentru solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii:

TRISENOX este utilizat la pacientii cu leucemie acuta promielocitara (LAP) care nu a raspuns la tratamentul cu alte medicamente.

Citeste prospectul medicamentului Trisxilem si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Metotrexatul este folosit atat singur cat si în diverse combinatii, în leucemia limfatica acuta la copii. Este de asemenea eficient în coriocarcinom sau alte tumori de origine trofoblastica si este folosit frecvent în asociatie cu alte citostatice în diverse tipuri de malignitati, cum ar fi limfosarcomul, limfomul Burkitt,

Mycosis fungoides, sarcomul osteogenic, tumori ale vezicii biliare, ale creierului, sanului, cervixului uterin, cap si gat, ovar si testicul. Metotrexatul este util si in formele severe de psoriazis si, pentru efectul imunosupresor, a fost folosit si in multe afectiuni non oncologice.

Citeste prospectul medicamentului Tioguanina si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Leucemie mielocitara acuta (de prima alegere ca tratament de intretinere); cazuri selectionate de leucemie limfocitara acuta si leucemie mielocitara cronica.

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand tioguanina 40 mg (flacon cu 25 buc.).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Sindroxocin, liofilizant pt. solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Optison si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Optison este o...
Mercaptopurine Nova Laboratories se utilizeaza pentru tratamentul copiilor, adolescenilor si adulilor care au leucemie limfoblastica acuta. Mercaptopurine...
Citeste prospectul medicamentului Metotrexat, pulbere liofilizata pentru solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului IMUNOSTIMULENT BCG LIOFILIZAT si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Intron A si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Intron...