Diagnostic, prim ajutor

Lista articolelor despre diagnostic si prim ajutor pe AflaCum.ro

Articole despre diagnostic si prim ajutor

Citeste cele mai noi articole despre diagnostic si prim ajutor publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre diagnostic si prim ajutor, pe AflaCum.ro!

Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea fracturii si de modul in care s-a produs.

Iata cateva metode de prim ajutor, prin care puteti sa creati confortul victimei unei fracturi de oase, pana la primirea autorului specializat:

Diagnostic timpuriu si tratament:

Mersul cu masina pe distante lungi, pe timp de iarna, poate fi mai periculos decat pe timp de vara, din cauza furtunilor de zapada imprevizibile, care reduc vizibilitatea si din cauza carosabilului alunecos.

Iata ce trebuie sa contina o trusa de prim ajutor pe timp de iarna:

In primul rand, puneti toate lucrurile intr-o singura geanta, care sa incapa in portbagajul masinii sau pe bancheta din spate. Daca aveti tot ce va trebuie la indemana, veti putea actiona mai rapid in caz de urgenta.

Citeste prospectul medicamentului Rapiscan si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Rapiscan este utilizat numai în scop de diagnostic.

Rapiscan este o solutie injectabila care contine substanta activa regadenoson.

Citeste prospectul medicamentului Optison si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Optison este o suspensie injectabila, continand microsfere (granule foarte mici) de albumina umana tratata la cald, care au ca substanta activa perflutren gaz.

Pentru ce se foloseste Optison?

Iata cateva informatii cu privire la primul ajutor in caz de inec:

Fiti vigilenti la semnele inecului. O persoana aflata in aceasta situatie se tine cu ambele maini de gat, deoarece ceva ii blocheaza caile respiratorii si nu poate respira. O victima constienta a unui inec nu poate vorbi sau respira corespunzator si nu poate tusi.

Rugati pacientul sa stea in picioare si puneti-va in spatele acestuia, pregatindu-va sa incepeti manevra Heimlich, in timp ce altcineva suna la salvare.

Citeste prospectul medicamentului Cyclogyl si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza: obtinerea midriazei si cicloplegiei in scop diagnostic.

Contraindicatii: Nu va fi utilizat in glaucomul cu unghi ingust.

Precautii: Midriaticele si cicloplegicele vor fi folosite cu prudenta la pacientii in varsta sau la cei cu presiunea intraoculara crescuta. Se recomanda examinarea tonometrica inainte de instilarea oculara a picaturilor. Absorbtia sistemica a produsului poate fi mult diminuata prin comprimarea sacului lacrimal timp de 1-2 minute pe durata instilarii picaturilor in ochi si imediat dupa aceea. Comprimarea sacului lacrimal determina blocarea trecerii picaturilor spre mucoasa nazo-faringiana care reprezinta o suprafata mai mare de absorbtie. Procedeul este recomandat atunci cand se foloseste solutie de concentratie 2% si cand picaturile sunt instilate la copii.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Leucemia este o boala foarte grava, care poate afecta pe oricine. Este cauzata de un tip de...
Diabetul este numit „criminalul tacut”, deoarece cei care sufera de aceasta boala, in general, trec cu vedere...
Invata care sunt semnele diabetului, ce teste se fac si cand trebuie sa mergi la doctor. Simptomele...
Ai plecat intr-o excursie cu cortul. Esti singur in padure. Mergi si te bucuri de aceasta excursie...
Prostata este o parte a sistemului reproducator masculin, care inmagazineaza 25-30% din sperma si ajuta la ejaculare. ...
Socul anafilactic este o reactie alergica severa care poate fi cauzata de expunerea la substante comune, dar...