Erori bucatarie, gatit

Lista articolelor despre erori bucatarie si gatit pe AflaCum.ro

Articole despre erori bucatarie si gatit

Citeste cele mai noi articole despre erori bucatarie si gatit publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre erori bucatarie si gatit, pe AflaCum.ro!

Orice gospodina, oricat ar fi de priceputa, greseste, la un moment dat, ceva in bucatarie. Un surplus de condimente sau ingrediente ingramadite intr-un singur recipient - doar doua greseli larg raspandite. Pentru a limita erorile de gatit, tine cont de sfaturile de mai jos.

Iata cele mai frecvente greseli facute in bucatarie:

1. Nu tii cont de temperatura carnii. Nu pune carnea la gatit direct de la frigider! E indicat ca aceasta sa fie la temperatura camerei pentru a se gati uniform. Scoate carnea din frigider cu jumatate de ora inainte de a a o pune la gatit.

Orice om adopta metode de lucru din familie sau chiar de la prieteni. Toate aceste metode devin rutine. Din pacate, nu toate sunt si sanatoase. Spre exemplu, exista obiceiuri vechi in bucatarie care nu sunt deloc recomandate, desi ai convingerea ca sunt ideale in orice moment. Despre acestea, in materialul urmator.

Obiceiuri de gatit pe care ar trebui sa le abandonezi:

Decongelezi carnea la temperatura camerei. Pentru a dezgheta mai repede carnea, ai tendinta de a o lasa pe blatul din bucatarie. Nu este cea mai sanatoasa optiune! In acest caz, reproducerea bacteriilor se accelereaza si carnea s-ar putea altera fara sa observi(bacteriile nu sunt vizibile). Expertii in sanatate recomanda dezghetarea carnii in frigider. Dureaza mai mult, dar carnea va ramane proaspata. O alta optiune rapida este dezghetarea in apa rece. Introdu carnea intr-un pachet etans si pune-o intr-un recipient cu apa. Schimba apa la fiecare jumatate de ora.

Detaliile fac diferenta , spune o veche zicala. E valabila cam in toate domeniile, inclusiv in bucatarie, acolo unde intotdeauna vrei sa gatesti cea mai buna mancare preferata. Iata o lista de greseli ce par marunte, dar care fac diferenta atunci cand gatesti.

Adaugi ulei in apa, cand prepari paste. Unele persoane adauga ulei in apa, atunci cand fac paste. Procedeaza astfel fie pentru a opri apa din fiert, fie pentru a impiedica pastele sa se lipeasca. Cu toate acestea, e bine sa renunti la acest obicei, daca-l ai. Explicatie: pastele cu ulei nu se vor mai imbina cu sosul pe care-l vei adauga la final.

Strecori pastele si le clatesti. Cand pastele sunt gata, cei mai multi inlatura apa in care au fiert acestea. Nu arunca toata apa, deoarece se pierde din aroma! In plus, daca adaugi sos, imbinarea se va face mult mai usor, daca pastele sunt umede. De asemenea, este lesne de inteles ca nu e bine sa clatesti pastele fierte! La fel, in aceasta situatie, sosul si pastele nu se intrepatrund!

Orice om traieste bucuria de a manca, insa putini dintre noi au si placerea de a petrece mai mult timp in bucatarie pentru a gati. De aceea au aparut trucuri ce reduc semnificativ acest timp si chiar ofera un gust mai bun mancarii.

Iata o lista de sfaturi gastronomice, care te vor ajuta fie sa gatesti mai rapid, fie sa cureti repede si eficient suprafetele murdare din bucatarie:

1. Pulverizator de zahar. Ai o reteta care necesita zahar pudra, dar nu ai asa ceva in bucatarie? Poti sa obtii pudra din zahar normal. Pune zaharul intr-o moara de condimente(bine curatata, in prealabil) si macina zaharul pana obtii pudra de care ai nevoie.

Cand vine vorba de gatitul sanatos, cea mai dificila parte o reprezinta informatiile despre nutritie, informatii care ne bombardeaza din toate partile. Asadar, e cazul sa te intrebi cat de sanatos gatesti. Nu de altceva, dar astfel ai putea preveni boli si disfunctionalitati cronice.

Iata cateva sfaturi pentru bucataria ta. Daca vei tine cont de ele, cu siguranta mancarea va fi sanatoasa si gustoasa.

Metoda 1. Include fructe in alimentatie

Cand vine vorba de gatitul sanatos, cea mai dificila parte o reprezinta informatiile despre nutritie, informatii care ne bombardeaza din toate partile. Asadar, e cazul sa te intrebi cat de sanatos gatesti. Nu de altceva, dar astfel ai putea preveni boli si disfunctionalitati cronice.

Iata cateva sfaturi pentru bucataria ta. Daca vei tine cont de ele, cu siguranta mancarea va fi sanatoasa si gustoasa.

Metoda 4. Selecteaza proteine sanatoase in proportii potrivite

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.