Febra, oboseala cronica

Lista articolelor despre febra si oboseala cronica pe AflaCum.ro

Articole despre febra si oboseala cronica

Citeste cele mai noi articole despre febra si oboseala cronica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre febra si oboseala cronica, pe AflaCum.ro!

HIV (Virusul Imunodeficientei Umane) este virusul care provoaca SIDA. Acesta ataca sistemul imunitar si distruge globulele albe din sange, care ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor si a infectiilor.

Cea mai exacta cale de depistare a HIV este prin analize, insa exista o serie de simptome ce pot semnaliza prezenta acestui virus in organism.

Depistarea simptomelor timpurii

Oboseala este o constanta a societatii moderne. Ritmul sustinut de munca, stresul cotidian, alimentatia nesanatoasa si odihna insuficienta/de slaba calitate pot crea o stare de oboseala cronica. Mai exact, te vei simti mai mereu obosit/a, lipsit/a de chef, apatic/a, incapabil/a sa duci sarcini usoare la bun sfarsit. Se va intampla de multe ori chiar si in zilele in care te odihnesti minimum 8 ore.

Ne-am propus sa iti prezentam o lista de afectiuni care se manifesta prin oboseala continua:

Deficienta de fier(anemie) se caracterizeaza printr-o scadere a productiei de hemoglobina. Celulele nu primesc suficient oxigen si astfel oboseala devine permanenta.

Febra este o reactie fireasca a organismului atunci cand o infectie se instaleaza! Practic, corpul lupta prin intermediul febrei cu respectiva infectie! Din pacate, senzatia traita atunci cand avem temperatura nu este deloc placuta. Daca temperatura persista si creste peste masura mare(40 sau chiar mai mult) , trebuie sa incerci sa o combati. Exista medicamente in acest scop, dar si cateva plante. Despre acestea din urma, in cele ce urmeaza.

Plantele pentru febra sunt diaforetice(care provoaca transpiratie) si sudorifice(care secreta sudoare/ care stimuleaza secretia glandelor sudoripare:

Cum sa alegi plantele pentru febra. Nu oricine transpira/face febra febra in timpul unei raceli. Tocmai de aceea trebuie sa stii sa alegi planta potrivita. Unele plante racoresc organismul, altele il incalzesc. Spre exmplu, febra la copii e incontrolabila, de obicei, folosindu-se , de cele mai multe ori, diaforeticele racoritoare. In cazul adultilor ce nu fac febra, se utilizeaza diaforeticele care incalzesc corpul si stimuleaza transpiratia.

Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza, inseamna ca in organism exista o infectie sau, mult mai rar, alte probleme mai grave precum cancerul! Iata alte lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre febra:

- cand faci febra, organismul lupta impotriva unei infectii. Hipotalamusul este o portiune veche a creierului care controleaza temperatura. Uneori, el o fixeaza la o valoare mai inalta, spre exemplu pentru a lupta mai bine impotriva unei infectii. Febra este, asadar, un mecanism de aparare.

- frisoanele se instaleaza cand corpul trebuie sa produca acea diferenta in plus pana la valoarea fixata de catre hipotalamus. In contractiile musculare rezulta caldura.

Febra apare destul de frecvent la bebelusi, iar daca nu este tratata la timp, poate fi cu adevarat periculoasa. Totusi, o astfel de afectiune nu trebuie sa te sperie.

Febra este reactia organismului la infectia care il imbolnaveste pe cel mic. Daca temperatura este prea mare, devenind inconfortabila, exista cateva metode rapide de a-i schimba starea. Daca, insa, febra nu scade si persista 2-3 zile, mergi cu bebelusul la pediatru.

Cum sa scazi febra copilului tau in doar cateva minute:

Iarna a trecut, vremea frumoasa s-a instalat. Primavara nu a sosit, insa, doar cu mireasma florilor si cu trilurile superbe ale pasarilor, ci si cu schimbari de temperatura care iti afecteaza organismul.

Una dintre cele mai comune afectiuni la trecerea dintre iarna si primavara este astenia. Vorbim despre o stare de oboseala intensa si prelungita, insotita de o slabiciune fizica si/sau de scaderea capacitatii de lucru intelectual.

Trecerea brusca de la temperaturi sub 0 grade la temperaturi de peste 10 grade solicita organismul, care se adapteaza rapid la schimbarile climaterice. Pentru a ajuta corpul sa treaca peste acest moment, e necesar sa ii oferi nutrienti si vitamine. Iar acestea pot fi obtinute printr-o alimentatie echilibrata. Sportul si odihna nu trebuie nici ele neglijate pentru a readuce echilibrul in organism.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tuberculoza (TBC) este o boala cauzata de bacteria numita Mycobacterium tuberculosis, ce se raspandeste de la o...
Cancerul cervical este unul dintre cele mai comune tipuri de cancer, in cazul femeilor si ataca celulele...
Uleiul de palmarosa este un remediu folosit in medicina ayurvedica care provine de la o planta aromata...
Cainii nu pot exprima in cuvinte faptul ca sunt bolnavi, insa exista o serie de simptome care...
Citeste prospectul medicamentului Paracetamol, supozitoare pentru copii si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Paracetamol, supozitoare pentru sugari si copii sub 3 ani si afla pentru ce este...