Friptura, rata salbatica

Lista articolelor despre friptura si rata salbatica pe AflaCum.ro

Articole despre friptura si rata salbatica

Citeste cele mai noi articole despre friptura si rata salbatica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre friptura si rata salbatica, pe AflaCum.ro!

Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa care se impaneaza cu slanina si se da la cuptor.

Ingrediente:

- o rata,
- 100 g slanina,
- o lingura de unt,
- o lingurita de patrunjel verde tocat,
- sare,
- un paharel cu vin.

Daca iti place friptura de vita, iata o varianta de friptura preparata la cuptor.

Ingrediente:

- 1,5 kg muschi,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Roast Beef-ul este o friptura de vita frageda si impanata, luata de la coaste.

Ingrediente:

- 2 kg carne de vaca,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina.

Ingrediente:

- o rata salbatica mijlocie,
- o lingura de untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare:

Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate, de la coada.

Ingrediente:

- 1 kg carne macra de vaca,
- 3 cepe mijlocii,
- o lingura untura,
- o lingura bulion,
- sare.

Dintre toate vanaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neaparat tinut cateva zile dupa ce a fost vanat, intr-un loc bine ventilat inainte de a fi pregatit.

Durata aceasta de fezandare (fragezire si maturare) depinde insa de vreme si de temperatura. Pe timp umed si calduros nu trebuie tinut mai mult de trei zile. Pe timp racoros se poate pastra si o saptamina.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru friptura de vita inabusita se alege o bucata de carne frumoasa, fara os care se fierbe...
Friptura de vita este hranitoare daca stii cum sa o prepari Pentru aceasta reteta se foloseste...
O reteta foarte apreciata de gurmanzi sunt spaghetele cu carne de vita si sos. Iata cum se...
O friptura suculenta si frageda se obtine dintr-un purcel de 3-4 kilograme asezat in tava intreg. Ingrediente: ...
Pentru a obtine o friptura suculenta si aromata, pregatiti cotletele cu cateva ore inainte de a incinge...
Friptura de vanat nu este la fel de frageda ca cea de porc domestic, de aceea uneori...