Gogosi, vin

Lista articolelor despre gogosi si vin pe AflaCum.ro

Articole despre gogosi si vin

Citeste cele mai noi articole despre gogosi si vin publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gogosi si vin, pe AflaCum.ro!

Pentru aceasta reteta se fierbe vin alb, iar o data luat de pe foc vinul este amestecat cu aluatul de gogosi.

Ingrediente:

un pahar de vin alb,
o lingura de unt,
o lingura de zahar,
200 grame faina,
4 oua,
un praf de sare,
untura pentru prajit,
zahar vanilat.

Vrei ceva dulce de casa, sanatos si rapid de preparat? Daca da, iti oferim reteta ideala: gogosi din branza dulce de vaci. Iti va lua cam un sfert de ora sa le prepari!

Gogosi din branza dulce de vaci. Ingrediente pentru doua portii:

- 200 grame de branza dulce de vaci;

Prepararea vinului este foarte simpla, in teorie. Drojdia se imbina cu mustul intr-un mediu care permite fermentarea. Totusi, in practica, e nevoie de multa atentie si de pricepere. Vinificarea la domiciliu necesita mai multe echipamente ieftine, curatenie serioasa si rabdare cat cuprinde.

Cum sa faci vin rosu. Ai nevoie de:

- struguri;

Esti consumator de vin? Daca da, cu siguranta preferi vinurile de calitate. Stii, insa, cum sa faci diferenta dintre un vin autentic si unul contrafacut? Daca nu, te ajutam prin intermediul acestui articol.

Cum sa recunosti un vin contrafacut:

- verifica dopul. Un vin bun nu are dop de plastic. De asemenea, daca dopul de lemn miroase a mucegai, nu cumpara acea sticla de vin! Dopul trebuie sa miroasa a fructe!

Vinul trebuie imbuteliat cum se cuvine, indiferent daca e destinat consumului personal sau comercializarii. Recipientele ideale pentru o pastrare a vinului pe termen lung sunt cele din sticla.

Reguli de pastrare a vinului:

- mentine recipientul de sticla intotdeauna plin. In alte conditii, oxigenul din vas va oxida vinul, care isi va pierde gustul si isi va modifica vizibil culoarea;

Un vin bun, dupa o masa copioasa, e intotdeauna binevenit. Indiferent cat de ales ar fi vinul, exista, insa, niste reguli de servire a acestuia, mai ales cand ai musafiri. Despre aceste tipare in cele ce urmeaza.

Cum sa servesti vinul cand ai musafiri?

- conform Codului Bunelor Maniere, nu vei servi, in nicio situatie, un vin dulceag intre alte doua vinuri albe sau rosii, seci.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sarbatorile de iarna au trecut, vremea rece se mentine! Asa ca vinul fiert ramane o optiune pentru...
Romanii sunt mari amatori de must! Si bine fac, deoarece aceasta licoare dulce si aromata are o...
Mancarea estivala presupune o alimentatie mai usoara, care sa includa si o multitudine de preparate pe baza...
Diabetul nu se vindeca, insa, poate fi tinut sub control. Pe langa medicatie si o dieta potrivita,...
Gogosile sunt un deliciu la orice mic dejun, indiferent de vreme sau anotimp. Astazi, iti prezentam o...
Vinul de calitate trebuie degustat in mod corespunzator, pentru a-i putea surprinde aroma si buchetul, dupa cum...