Hacker, antivirus

Lista articolelor despre hacker si antivirus pe AflaCum.ro

Articole despre hacker si antivirus

Citeste cele mai noi articole despre hacker si antivirus publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre hacker si antivirus, pe AflaCum.ro!

Hackerii pot accesa de la distanta orice computer, prin intermediul Internetului. Daca presupuneti ca sunteti victima unei invazii de acest gen, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va deconectati total de la Internet, sa cautati punctul de acces al hackerului in sistem si sa il inlaturati. Iata cum poate fi depistat accesarea de la distanta a computerului personal:

Invatati sa recunoasteti semnele unei accesari de la distanta a computerului personal, de catre un hacker. Acestea includ:

· Miscarea mouse-ului fara control;

Bancomatul este un dispozitiv pe care cei multi dintre noi il folosim. Vorbim, practic, de cea mai utilizaata metoda de folosire a banilor. Nu de putine ori, insa, am auzit(am trait) de furturi de pe cardurile bancare. Cea mai utilizata metoda este cea a skimmers-ului, un dispozitiv pe care hackerii il folosesc pentru a afla codul PIN.

Ce este un skimmer si cum functioneaza?

- skimmer- dispozitiv aplicat pe bancomate cu scopul de a clona cardurile de credit;

Hackerii pot accesa cu usurinta cam orice dispozitiv tehnologic conectat. Asadar, nici telefonul tau mobil nu este ferit de acest gen de abuz virtual. Tentatia hackerilor este, evident, mai mare daca informatiile stocate in telefonul tau mobil au un nivel mai mare de importanta.

Din fericire, exista posibilitatea de a bloca incercarile rauvoitorilor de a accesa de la distanta telefonul mobil. Trebuie sa urmezi urmatorii pasi:

1. Instaleaza o aplicatie pentru securitatea telefonului. Bitdefender, Avira sau Kaspersky sunt printre cele mai cunoscute in domeniu, iar feedback-ul in cazul acestora este unul pozitiv. Pe langa securitatea impotriva hackerilor, aceste gen de aplicatie are si un modul integrat de blocare si gasire a telefonului prin GPS in caz de furt sau pierdere.

Chiar daca Google Play detine un scaner antivirus incorporat, ce are capacitatea de a curata cam orice malware, este de preferat sa utilizati si o linie suplimentara de protectie.  AVG Antivirus si Lookout sunt doua optiuni excelente, ambele cu versiuni gratuite.

Pregatirea pentru descarcarea antivirusului

1. Nu e deloc complicat sa descarcati un antivirus. Inainte, insa, de a incepe, setati telefonul pentru a bloca alte aplicatii antivirus neomologate. Pentru aceasta, selectati in aceasta ordine: Setari/Securitate/Dispozitiv de administrare/Surse necunoscute. Aceasta ultima sectiune va fi setata pe modul OFF;

Exista programe care ruleaza automat in momentul deschiderii computerului, cum ar fi MNS Messenger, programele antivirus, software-urile de monitorizare a vremii, etc.

Cand instalati programul antivirus Norton in computer, acesta este setat sa ruleze si sa porneasca in mod automat, incetinind sistemul de operare al computerului.

Pentru a evita acest lucru, este indicat sa dezactivati rularea automata a Antivirusului Norton, dupa cum urmeaza:

Iata ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand doriti sa alegeti un antivirus sau un program de scanare a virusilor:

Frecventa actualizarii definitiilor de virusi  reprezinta elementele pe care un antivirus le foloseste pentru a determina daca un computer este virusat. Daca acestea sunt aduse frecvent la zi, riscul virusarii scade. Asadar este indicat sa alegeti un program antivirus care actualizeaza definitiile de virusi rapid si des.

Este important ca definitiile de virusi sa fie actualizate in mod automat, deoarece virusii actioneaza rapid, iar actualizarile manuale sunt mult mai lente decat cele automate, crescand riscul virusarii mai rapide a computerului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai observat ca in ultimul timp calculatorul porneste foarte greu, se incarca greu, merge greu pe internet? ...
Multe persoane isi desfasoara online cea mai mare parte a activitatilor zilnice, cumpara pe net, vand online,...
Este vital ca fiecare calculator sa aiba instalat cel putin un antivirus care sa-l protejeze de posibilele...
Este vital ca fiecare calculator sa aiba instalat cel putin un antivirus care sa-l protejeze de posibilele...
In ultimii ani, internetul a capatat o importanta imensa in vietile fiecaruia dintre noi. Il folosim pentru...