Inot, salvamar inec

Lista articolelor despre inot si salvamar inec pe AflaCum.ro

Articole despre inot si salvamar inec

Citeste cele mai noi articole despre inot si salvamar inec publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre inot si salvamar inec, pe AflaCum.ro!

Apa este un mediu nesigur si pana si cei mai buni inotatori se pot afla, la un moment dat, in pericol de inec.

Iata 3 metode de prevenire a inecului:

1. Reducerea riscului de inec:

Daca intentionezi sa te apuci de inot, nu uita sa iti achizitionezi inainte o pereche de ochelari de protectie sau ochelari pentru inot, asa cum sunt cunoscuti. Fara acestia, clorul si alte substante chimice cu care se trateaza apa din bazine ti-ar putea afecta ochii. De asemenea, respectivele substante pot fi nocive chiar si pentru ochelarii de inot. Asa ca ai face bine sa ii cureti dupa fiecare utilizare!

Cum sa cureti ochelarii de inot:

1. Clateste ochelarii in apa rece/ calduta de la robinet. Tine ochelarii sub robinet si lasa apa sa curga peste lentile. Astfel vor fi eliminate clorul si alte substante chimice care pot scurta durata de viata a ochelarilor. Evita frecarea lentilelor cu o carpa/ prosop/ degete/ orice altceva, mai ales daca sunt tratati antiaburire. Frecarea lentilelor poate deteriora stratul de protectie. Nu folosi sapun, daca ochelarii au strat antiaburire!

Inotul este un sport excelent atat pentru dezvoltarea armonioasa a corpului cat si pentru sanatatea organismului. In plus, inotul te ajuta sa arzi caloriile si sa pierzi, astfel, kilogramele de care nu ai nevoie.

Avantajele slabitului prin inot:

- presiune mica asupra sistemului muscular scheletic. In cazul altor exercitii, mai ales cle anaerobice, presiunea e mare;

Vara, soare, mare, plaja - cuvinte aflate pe buzele celor mai multi oameni in sezonul estival. Dar odata cu vacanta, distractia si relaxarea, marea poate aduce si multe pericole, mai ales pentru cei care o cunosc prea putin.

Pentru a te aventura in apa marii este esential sa stii sa inoti. Altfel, nu intra in apa mai sus de genunchi! In plus, chiar daca esti un inotator decent, riscurile exista. Acestea sunt provocate mai ales de curentii marini care pot aparea in orice moment si te pot surprinde.

Curentii marini sunt rezultatul unor factori complecsi, precum diferenta de temperatura sau gradului de salinitate a apei marilor sau difuziunea moleculara, care atrage dupa sine o diferenta de densitate a apei. Practic, vantul, efectul solar, racirea apei, mareea, forma plajei, modul de spargere al valurilor in larg, toate determina aparitia curentilor.

Ritmul alert si programul incarcat din timpul saptamanii isi pun amprenta asupra starii fizice, mentale si emotionale a multor persoane, creandu-le o stare de oboseala in timpul zilei.

Iata cum puteti scapa de aceasta senzatie:

Impartiti-va timpul in mod strategic, intocmind un orar al activitatilor de peste zi, alocand mai mult timp si efort sarcinilor importante de lucru si verificandu-va periodic progresul.

Daca nu va place sa purtati ochelari speciali atunci cand mergeti la piscina, iata niste sfaturi despre cum puteti sta cu ochii deschisi sub apa:

Mergeti in baie.

Umpleti chiuveta cu apa nici prea rece, nici prea calda.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa