Maioneza, oua

Lista articolelor despre maioneza si oua pe AflaCum.ro

Articole despre maioneza si oua

Citeste cele mai noi articole despre maioneza si oua publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre maioneza si oua, pe AflaCum.ro!

Salata de boeuf este, cu siguranta, una dintre mancarurile preferate ale romanilor, mai ales la mesele festive. Orice gospodina a facut macar o data in viata aceasta minunatie romaneasca. Daca inca nu te-ai incumetat sa gatesti salata boeuf, iti oferim astazi o reteta de succes. Urmeaza intocmai pasii si nu vei fi dezamagit/a!

Ingrediente:

- 700 grame de carne de vita (pulpa, muschi);

Salata de cartofi poate parea o reteta saraca in ingrediente. Nu si aceasta! In opinia multor bucatari renumiti, salata de cartofi pe care urmeaza sa ti-o prezentam este cea mai buna din gama sa. E cremoasa, aromata si foarte usor de facut.

Ingrediente:

- un kg si jumatate de cartofi rosii;

Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 6oua, 2 galbenusuri,

Vrei sa gatesti ceva rapid si foarte gustos? Avem solutia. Vorbim despre delicioasa salata de fasole verde cu maioneza. Se poate servi simpla sau in combinatii cu alte mancaruri precum o friptura de porc sau niste chiftelute de pui.

Salata de fasole verde cu maioneza. Ingrediente:

- 500 grame de fasole verde;

Cei mai multi dintre noi cumparam oua, fara sa stim daca sunt sau nu de calitate. Cele mai sanatoase oua sunt cele de tara, deoarece gainile din gospodarii nu sunt expuse la stres precum cele din crescatorii. Astazi, vom vorbi despre un alt detaliu caruia putine persoane ii dau atentie: diferenta dintre oul alb si cel maroniu.

Oul alb este facut de gainile albe. Daca oul respectiv are o coaja dura, inseamna ca e facut de o gaina tanara.

Oul maroniu este facut de gaina bruna/roscata, care , din cand in cand, poate face si oua cu coaja alba. Oul cu coaja maronie este, conform specialistilor, mai bogat in acizi omega-3 decat cel alb.

Gainile tale dragi s-au apucat de spart si consumat oua? Se poate intampla din greseala sau din cauze de spatiu sau alimentatie. Oricare ar fi cauza, trebuie sa iei masuri. Altfel, gainile se vor obisnui sa manance ouale si vor fi greu de stopat.

De ce mananca gainile ouale din cuibar?

1. Alimentatie necorespunzatoare. Anumite neajunsuri nutritionale sua hrana prea putina pot determina gainile sa manance ouale din cuibare. Furajele pentru gaini trebuie sa contina circa 15% proteine. E nevoie, de asemenea, de un supliment de srot de soia/floarea-soarelui. Valorile nutrivite difera, evident, in functie de rasa de gaini. De exemplu, o gaina iuatoare are nevoie de circa 135-160 grame de furaj combinat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta,...
Gainile, chiar si cele ouatoare, adica rachetele, cum li se mai spune in termen popular, au perioade...
Maioneza reprezinta unul dintre cele mai populare sosuri din lume. Este folosita in diversele bucatarii de pe...
Vopsirea oualor reprezinta o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt...
Vrei sa scoti puisori de gaina si nu prea ai experienta? Nimeni nu s-a nascut invatat. Pentru...
Inca mai vopsesti ouale cu colorant sintetic? E destul de nesanatos. Ar trebui sa incerci metode naturale...