Maternitate, relatie sanatoasa

Lista articolelor despre maternitate si relatie sanatoasa pe AflaCum.ro

Articole despre maternitate si relatie sanatoasa

Citeste cele mai noi articole despre maternitate si relatie sanatoasa publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre maternitate si relatie sanatoasa, pe AflaCum.ro!

Daca puteti raspunde afirmativ la urmatoarele 4 intrebari atunci sunteti cu siguranta pregatite sa aveti copii:

Aveti o relatie sanatoasa? Acest lucru nu inseamna neaparat sa fie perfecta, insa ar trebui sa puteti comunica cu partenerul de viata, sa va respectati reciproc si sa va impartiti sarcinile. Inainte de a avea un copil este important sa treceti peste toate probleme din cuplu.

Sunteti pregatite sa va concentrati pe viata personala in defavoarea carierei? Daca barbatilor le este usor sa-si schimbe prioritatile, femeile cu copii se confrunta cu mai multe provocari, inclusiv cu cele fizice legate de sarcina si cu posibila vina ce planeaza asupra deciziei de a reveni la serviciu dupa nastere, cautand o bona pentru copil. Aceste decizii pot implica multe emotii, asadar este bine sa le luati inainte de a ramane insarcinate.

Simti ca relatia ta nu mai functioneaza? Nu cauta un vinovat, ci cauzele! Doar asa vei gasi si solutiile de salvare. Sau, macar, vei stii daca e cazul sa continui sau nu. Daca judeci in ansamblu situatia, s-ar putea sa constati cu surprindere ca vina iti apartine.

Iata cele mai frecvente situatii in care o persoana isi saboteaza relatia de iubire, fara sa constientizeze.

1. Relatiile trecute inca te bantuie. Una dintre cele mai frecvente erori intr-o relatie, este comparatia; comparatia dintre prezent si trecut, adica dintre partenerul/a actual/a si cei/le de dinainte. O astfel de gandire iti poate otravi sufletul. Nu uita: daca ai o astfel de tentatie, gandeste-te mai intai la faptul ca oamenii sunt diferiti. Practic, nicio relatie nu seamana cu alta, desi in aparenta lucrurile pot arata exact invers. Si nu in ultimul rand retine: un om care traieste in trecut va cunoaste nefericirea si ii va distruge sufletul si celui de langa el.

Despre relatii s-a scris si se va mai scrie mult. Cu toate acestea, adevarurile absolute nu pot fi stabilite nici chiar de catre oamenii de stiinta. Exista, insa, anumite comportamente in interiorul cuplurilor din intreaga lume care s-au transformat in stereotipuri. Despre acestea vorbim, astazi. Sfat: incearca sa scapi de ele!

1. Pasiunea trebuie sa existe de la inceput. Nu toate relatiile incep cu o dragoste nebuna. Mai importante decat scanteia de start sunt siguranta si confortul pe care il simti (sau nu) langa o persoana. Pentru a crea o relatie puternica, este esential sa ajungeti la un nivel de incredere reciproca si sa invatati sa va bucurati impreuna.

2. Partenerii fericiti au aceleasi interese(hobby-uri). Oamenii sunt diferiti, asa ca e firesc sa existe pasiuni diverse. Daca tie iti place, sa zicem, sportul, iar celuilalt opera, nu trebuie sa va faceti griji. Puteti fi impreuna fara probleme! Mai mult, interesele personale te vor face mai atractiv/a in ochii partenerului/ei.

Multe femei trec cu bine de cele 9 luni de sarcina si de nastere, insa o data ajunse acasa cu copilul nou nascut, incep sa se nelinisteasca.

Iata cum puteti supravietui primei luni de maternitate, pastrandu-va sanatatea si simtindu-va multumite si implinite:

Sa nu va asteptati ca dumneavoastra sau copilul sa fiti perfecti. Trebuie sa va obisnuiti cu anumite situatii si sa tratati totul cu usurinta. Daca va hraniti bine copilul, il schimbati si sunteti atente la nevoile sale medicale, inseamna ca faceti o treaba foarte buna.

Depresia postnatala afecteaza intre 15 si 20% dintre femeile care tocmai au nascut si este o conditie medicala severa ce poate sa apara in primele luni de la nastere.

Maternitatea este printre cele mai minunate experiente prin care poate trece o femeie. Majoritatea femeilor incep sa simta instinctul matern in jurul varstei de 20 de ani si isi fac planuri de a avea copii si de a le oferi toata dragostea lor.

Cand acest lucru se intampla, dupa incercarile si greutatile la care sunt supuse timp de 9 luni, femeile trec printr-o serie de schimbari bruste. Uneori familia si prietenii sunt martorii starilor schimbatoare ale noilor mame, cum ar fi plansul fara motiv, reactiile neasteptate si grija excesiva fata de bebelus.