Naut, ceapa

Lista articolelor despre naut si ceapa pe AflaCum.ro

Articole despre naut si ceapa

Citeste cele mai noi articole despre naut si ceapa publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre naut si ceapa, pe AflaCum.ro!

In perioadele de post, trebuie sa acorzi o atentie sporita alimentatiei, deoarece consumul deficitar al unor substante esentiale pentru corp iti poate provoca probleme de sanatate. Incearca sa mananci cat mai diversificat, chiar daca din meniul tau au disparut carnea, branza si ouale.

Astazi, iti prezentam o reteta ideala pentru o perioada de post: chiftelultele cu naut si legume.

Ingrediente:

Ceapa este una dintre cele mai comune legume din gradina gospodarului roman. E usor de pus, nu e foarte dificil de intretinut si ofera un gust special in multe mancaruri. Astazi, iti vom prezenta metoda de cultivare a cepei din arpagic in perioada clasica, adica cea de primavara.

Cum sa cultivi ceapa. Plantarea de primavara. Perioada. Chiar daca clima s-a schimba in ultimii ani(cu aceasta senzatie de an cu 2 anotimpuri, iarna si vara), ceapa se adapteaza destul de bine. Astfel, iti recomandam sa o introduci in sol dupa ce inghetul dispare si temepratura solului creste spre minimum 5 grade. De obicei, finalul lunii martie sau inceputul lunii aprilie reprezinta perioada ideala pentru plantarea arpagicului.

Cum sa cultivi ceapa. Plantarea de primavara. Locul. Zonele semiumbroase si luminoase sunt ideale pentru ceapa. Daca doresti doar ceapa verde, atunci alege o zona umbroasa. In caz de lumina din plin, bulbii se vor ingrosa peste masura.

Ceapa se planteaza, in mare parte din gradinile gospodarilor romani, in sezonul de primavara. Exista, insa, exceptii. Sunt romani care prefera sa planteze ceapa inca de toamna? De ce? Exista avantaje? Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Ceapa - plantare de toamna. Avantaje:

- ceapa este mult rezistenta la inghet, boli si daunatori;

Caramelizarea cepei este un truc simplu si eficient, pe care bucatarii recunoscuti il folosesc pentru a adauga aroma mancarii. Poti sa faci si tu asta in intimitatea bucatariei tale. Ai nevoie de timp, placere si putina pricepere. La final, ceapa caramelizata iti va fi de mare folos in sosuri(dip-uri) paste sau supe.

Ceapa caramelizata. Ingrediente pentru circa 100 grame:

- 2 cepe galbene mari 9aproximativ 450 grame), decojite;

Ceapa frantuzeasca, cunoscuta si ca salota sau hasma, este folosita, in special, in nordul Frantei in retete de sos cu vin rosu! Se poate consuma , insa, si in stare cruda, avand un gust aparte: o combinatie de ceapa si usturoi. Trebuie sa mai stii ca salota este foarte scumpa in Romania. Un kilogram se invarte in jurul a 40 lei. Vestea buna e ca poti cultiva salota la tine in gradina!

Cum sa cultivi ceapa frantuzeasca:

1. Din samanta, salota este gata de recoltare dupa aproximativ 100-120 de zile. Semintele de hasma sunt produse de varful inflorit al plante, fiind mici si de culoare inchisa. Pot fi cultivate in ghivece sau semanate la exterior. O salota crescute din seminte produce pana la 4 bulbi si va fi gata de recoltare dupa aproximativ 100 zile. De retinut faptul ca hasma crescuta din seminte produce mai putini bulbi decat cea cultivata din arpagic.

Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne referim la pateurile foietate cu ceapa si oua; o minunatie care se face inca de pe vremea bunicii! 

Cum sa faci pateuri foietate cu umplutura de ceapa verde si oua. Ingrediente pentru aluat:

- 750 grame de faina;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Micul dejun trebuie sa fie consistent ca sa iti mearga bine toata ziua! Asadar, inainte de cafeluta...
Durerile dentare sunt, de cele mai multe ori, greu de suportat. Daca ai astfel de probleme, cel...
Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba...
Agricultura nu intra in hibernare odata cu sosirea sezonului rece. Sunt multe activitati care se pot intreprinde...
Ciorba de linte si naut cu afumatura - o minunatie culinara, pe care daca n-ai incercat-o, pana...
O salata care are la baza varza si morcov n-ar trebui sa fie cine-stie-ce, ai fi tentat...