Obiceiuri nesanatoase, obiceiuri zilnice

Lista articolelor despre obiceiuri nesanatoase si obiceiuri zilnice pe AflaCum.ro

Articole despre obiceiuri nesanatoase si obiceiuri zilnice

Citeste cele mai noi articole despre obiceiuri nesanatoase si obiceiuri zilnice publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre obiceiuri nesanatoase si obiceiuri zilnice, pe AflaCum.ro!

Miscarea ecologica a cucerit milioane de oameni din intreaga lume. Se promoveaza ingrijirea mediului in general si a propriei sanatati. Astfel, apar zeci de noi obiceiuri cotidiene. Din pacate, multe dintre ele, urmate orbeste, fac mai mult rau decat bine. Iata cateva exemple in acest sens.

Obiceiuri aparent sanatoase, dar care cauzeaza probleme:

Folosirea protectiei solare in fiecare zi. Pana nu de mult, oamenii foloseau protectie solara doar in timpul vacantelor. In zilele noastre, multe persoane o folosesc chiar si atunci cand ies pentru scurt timp din case. Problema este ca unele substante chimice din creme ar putea fi absorbite de piele. Nu exista inca o estimare exacta a riscurilor, asa ca expertii recomanda utilizarea de protectie solara pe baza de minerale in locul alternativelor. Explicatia? Mineralele, precum oxidul de zinc sau dioxidul de titan,creeaza o bariera fizica pe piele, care reflecta lumina soarelui. Nu se dizolva si nu se absorb, deci sunt mai sigure si mai eficiente.

Probabil ca orice om  din societatea moderna se bazeaza pe deodorant pentru a preveni transpiratia si mirosul neplacut pe care aceasta il produce. Totusi, utilizarea incorecta si confuzia dintre deodorant si antiperspirant pot transforma produsul tau de ingrijire intr-unul inutil. Probabil ca ti s-a intamplat sa il folosesti, dar sa te trezesti ca degaji un miros nu tocmai placut. Iata de ce se intampla aceste fenomene. Nu sunt accidente deloc!

Obiceiuri zilnice care scad/distrug eficienta deodorantului:

Folosesti deodorant pe post de...antiperspirant. Deodorantul si antiperspirantul sunt doua produse complet diferite. Primul este un cosmetic destinat suprimarii si controlului mirosurilor neplacute pe care le poate declansa axila. Deodorantele sunt, de obicei, create pe baza de alcool si provoaca aciditatea pielii. Practic, transforma pielea intr-un mediu mai putin atractiv pentru bacterii. Antiperspirantele, in schimb, impiedica transpiratia. In anumite tari, sunt reglementate ca droguri, deoarece afecteaza o anumita functie corporala. Unele dintre ingredientele active folosite la fabricarea antiperspirantelor sunt sarurile de aluminiu, care blocheaza temporar porii sudoripari, reducand astfel cantitatea de transpiratie.

Unele actiuni cotidiene aparent inofensive pot avea efecte secundare negative pe termen lung pentru pielea noastra. De exemplu, consumul de carne rosie poate accelera procesul de imbatranire. La fel si lipsa protectiei solare de interior. Iata o lista de actiuni banale care pot determina aparitia ridurilor.

Obiceiuri cotidiene care iti pot crea riduri:

1. Guma de mestecat. Multi dintre cei care mesteca sistematic guma dezvolta riduri in jurul gurii. Medicii explica; atunci cand mesteci, it suprasoliciti muschii, iar acest lucru poate produce linii fine si riduri in jurul gurii.

Oamenii de stiinta care se ocupa de comportamentul uman afirma ca exista o legatura directa intre caracterul unei persoane si actiunile sale cotidiene. Iata cinci exemple prin care rutina zilnica poate spune o multime de lucruri despre tine.

1. Obiceiurile alimentare. Daca:

- mananci incet si atent, apreciezi viata si iti place sa ai totul sub control.

Orice masa ar trebui sa reprezinte un adevarat aliat pentru sanatate. Din pacate, nu prea se intampla, din cauza obiceurilor negative pe care multi dintre noi le au imediat ce au terminat de mancat. 

Iti prezentam o lista de 5 lucruri pe care nu e bine sa le faci imediat dupa ce ai luat masa.

1. Fumatul. O tigara dupa masa actioneaza precum 10 tigari fumate pe stomacul gol! Aproape tot corpul este implicat in timpul procesului digestiv activ. In acest timp, nicotina va fi absorbita cu o forta dubla, sporind, astfel, toate efectele sale nocive. In plus, e dovedit ca tutunul poate bloca absorbtia de vitamine si minerale, inclusiv calciu si vitaminele C si D. Ideal ar fi sa sa renunti complet la fumat. Daca nu reusesti si te ghidezi dupa autoironica expresie Dupa o masa copioasa, o tigara canceroasa, ar fi bine sa te abtii. Nu ti se va intampla nimic rau, daca astepti 20 minute dupa masa!