Oboseala, colon

Lista articolelor despre oboseala si colon pe AflaCum.ro

Articole despre oboseala si colon

Citeste cele mai noi articole despre oboseala si colon publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre oboseala si colon, pe AflaCum.ro!

Cancerul de colon afecteaza intestinul gros, situat in partea inferioara a sistemului digestiv si poate fi cauzat de factori genetici, o dieta nepotrivita, precum si de consumul excesiv de alcool si tutun.

Iata care sunt simptomele cancerului de colon:

1. Schimbarile de la nivelul scaunului, precum diareea persistenta, constipatia, sau incapacitatea de a elibera in totalitate intestinul gros.

Oboseala este o constanta a societatii moderne. Ritmul sustinut de munca, stresul cotidian, alimentatia nesanatoasa si odihna insuficienta/de slaba calitate pot crea o stare de oboseala cronica. Mai exact, te vei simti mai mereu obosit/a, lipsit/a de chef, apatic/a, incapabil/a sa duci sarcini usoare la bun sfarsit. Se va intampla de multe ori chiar si in zilele in care te odihnesti minimum 8 ore.

Ne-am propus sa iti prezentam o lista de afectiuni care se manifesta prin oboseala continua:

Deficienta de fier(anemie) se caracterizeaza printr-o scadere a productiei de hemoglobina. Celulele nu primesc suficient oxigen si astfel oboseala devine permanenta.

Curatarea colonului era o procedura cunoscuta in Grecia Antica. A devenit foarte folosita pe intreg mapamondul abia in 1920, dupa ce multe persoane s-au autointoxicat.

Mai exact, alimentele si carnea ce nu au fost bine digerate, au condus la acumularea de mucus in colon, care a dus la aparitia toxinelor otravitoare si periculoase pentru organism, cauzand simptome precum nivelul scazut al energiei, cresterea greutatii, oboseala si migrenele.

Una dintre procedurile de detoxifiere a colonului are la baza legume si fructe. Mai exact, produse care au un continut ridicat de fibre si alti nutrienti.

Diabetul este, din pacate, o boala pentru care nu s-a gasit o metoda de vindecare. Evolutia poate fi incetinita, dar nu stopata. Asa ca singura solutie de a tine departe aceasta afectiune este prevenirea. Iar aceasta nu se poate face decat printr-un stil de viata cat mai sanatos, de la alimentatie, pana la odihna.

Exista doua forme de diabet:

- de tip 1 - caracterizat prin lipsa secretiei de insulina. Astfel, persoanele afectate trebuie sa fie tratate cu insulina pentru a supravietui.

Iarna a trecut, vremea frumoasa s-a instalat. Primavara nu a sosit, insa, doar cu mireasma florilor si cu trilurile superbe ale pasarilor, ci si cu schimbari de temperatura care iti afecteaza organismul.

Una dintre cele mai comune afectiuni la trecerea dintre iarna si primavara este astenia. Vorbim despre o stare de oboseala intensa si prelungita, insotita de o slabiciune fizica si/sau de scaderea capacitatii de lucru intelectual.

Trecerea brusca de la temperaturi sub 0 grade la temperaturi de peste 10 grade solicita organismul, care se adapteaza rapid la schimbarile climaterice. Pentru a ajuta corpul sa treaca peste acest moment, e necesar sa ii oferi nutrienti si vitamine. Iar acestea pot fi obtinute printr-o alimentatie echilibrata. Sportul si odihna nu trebuie nici ele neglijate pentru a readuce echilibrul in organism.

Oboseala este o problema pe care cu totii o resimtim mai mult sau mai putin. Nivelul de munca, stresul, insomniile creeaza aceasta stare nedorita. Din pacate, de cele mai multe ori nu ne dam seama cata oboseala am acumulat si neglijam situatia. Astfel, se poate instala oboseala cronica care poate avea ca efecte alte afectiuni mai grave.

Daca te trezesti in fiecare dimineata cu dificultate si fara chef de viata, e cazul sa te gandesti ca ai acumulat prea multa oboseala. Inainte de a ajunge la stadiul nedorit de oboseala cronica, ia toate masurile pentru a-ti reveni. Ceaiul de musetel si exercitiile de relaxare dinainte de a somn sunt binevenite. In cazul in care starea persista, consulta medicul.

Daca nu constientizezi prea bine ce se intampla cu tine sau nu dai mare importanta, iti recomandam sa incerci testul cu lingura. Vei afla, astfel, la ce nivel de oboseala esti.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oricine se poate simti obosit, din cand in cand. Daca, insa, va simtiti lipsiti de energie in...
Anxietatea este primul semn al depresiei, iar temerile din viata de zi cu zi, fobiile si pericolele...
Carenta de fier atrage dupa sine o serie de consecinte negative. Printre cele mai frecvente sunt oboseala,...
Citeste prospectul medicamentului Polenolecitin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Stari de...
Indicatii: Este indicat ca un tonic in conditii de slabire a organismului, in anorexie, in convalescenta. TONOTIL-N ...
Diabetul este numit „criminalul tacut”, deoarece cei care sufera de aceasta boala, in general, trec cu vedere...