Optimism, viata buna

Lista articolelor despre optimism si viata buna pe AflaCum.ro

Articole despre optimism si viata buna

Citeste cele mai noi articole despre optimism si viata buna publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre optimism si viata buna, pe AflaCum.ro!

O vorba veche din popor spune ca Norocul ti-l faci singur. In multe situatii de viata, aceasta zicala se dovedeste adevarata. Tine, de cele mai multe ori, doar de tine sa descoperi fericirea, sa transformi un moment negativ intr-un scenariu pozitiv.

Pentru a putea sa traiesti in deplin acord cu sinele, e necesar sa accepti intamplarile din viata ta, bune sau rele. Nu trebuie sa te lasi invins, asa cum poate ai tendinta sa crezi, ci sa exploatezi orice moment dificil, sa-l tratezi cu intelepciune si sa gasesti elementul pozitiv in mijlocul furtunii. Poate ca necazul prezent va aduce o bucurie, o oportunitate pentru viitorul apropiat. Mai pe scurt, nu privi totul in negru, deoarece exista si multe nuante de gri.

Iata cateva situatii de viata(frecvent intalnite) pe care sa le privesti cu optimism, chiar daca tendinta initiala te impinge spre disperare. In stanga, avem reactia spontana(negativa), in drepta, reactia corectoare( de dorit):

Sa urmezi o dieta nu e deloc usor. Ai nevoie de ambitie, dar si de mult echilibru. Multi cred ca e suficient sa manance doar alimente sanatoase, insa nu realizeaza ca lucrul cu adevarat dificil este schimbarea radicala a alimentatiei. Pentru a-ti usura lupta cu kilogramele, iti prezentam o lista de mici trucuri despre care, cel mai probabil, nu ai auzit nimic:

1. Alege intotdeauna cea mai mica portie. Daca esti la restaurant, ia-ti timp pentru a citi meniul. Chiar daca te afli intr-un loc plin de tentatii gustoase, dar nesanatoase, alege mereu varianta mai mica!(mini hamburger, shaorma mica, pizza feliata etc). Conform unor studii recente, persoanele care nu comanda ordonat, tind sa manance totul de pe masa, chiar daca sunt deja satui.

2. Fii mai optimist! Fiecare gand pozitiv conteaza. Concentreaza-te doar pe ganduri bune si repeta-ti obiectivele fara nuante de pesimism: Am pierdut o jumatate de kilogram! Minunat! Incet, dar sigur! Pot sa mananc doar cat mi-am propus. Pot spune NU desertului. Aceste expresii optimiste te vor ajuta sa iti atingi obiectivele fara sa simti ca ai o povara in spate.

Viata trece destul de repede, fie ca ne place sau nu. Tocmai pentru ca nu apucam sa traim atat cat, probabil, ne-am dori, este bine sa plecam spre alta dimensiune cu cat mai putine regrete. Pentru asta, ar fi bine sa facem cam tot ce ne place; in masura posibilitatilor, evident. Vorba aia: toate la timpul lor.

Astazi, iti oferim o mana de ajutor. Daca simti ca nu prea ai trait, desi nu mai esti un adolescent, e timpul sa repari ceea ce se mai poate. Altfel, vei fi plin de regrete, odata ajuns la varsta a treia. Iata cam care ar putea fi principalele regrete:

1. Nu te-ai distrat suficient.

Perioadele neplacute, grele, dureroase apar, la un moment dat, in viata oricarui om. Multi dintre noi le depasim cu dificultate sau, din pacate, nu le depasim niciodata. Exista, insa, solutii de a vedea luminita de la capatul tunelului, chiar si in cele mai negre momente ale existentei umane!

Iti prezentam cateva sfaturi care te vor ajuta, cu siguranta, sa treci peste anumite clipe dificile:

1. Accepta realitatea. Un proverb buddhist spune cam asa: Rezistenta ta la , sta la baza suferintei tale. Interpretand zicala, realizam ca suferinta nu poate fi evitata, daca nu acceptam starea de fapt, lucrurile asa cum sunt. Daca ai posibilitatea de a schimba ceva, este firesc sa o faci! Daca nu, ai doar doua solutii: a. accepti realitatea si indepartezi usor si sigur suferinta; b. ramai captiv intr-o mare dezamagire, ce poate dura enorm!

Daca simtiti ca relatia dumneavoastra de cuplu si-a pierdut romantismul si ca sunteti nemultumiti sau daca v-ati despartit de iubitul dumneavoastra, iata cateva sfaturi, despre cum puteti sa va salvati relatia:  

Demonstrati-va ca ati invatat din greselile din trecut. Analizati ce nu a mers data trecuta si fiti atente despre plangerile partenerului cu privire la comportamnetul dumneavoastra. Desi unele pot parea nerezonabile, altele au fost intemeiate. Asadar concentrati-va pe cele din urma.

Reamintiti-i partenerului, de ce s-a indragostit de dumneavoastra. Ganditi-va ce fel de persoana ati fost atunci si cum v-ati schimbat spre sfarsitul relatiei. Daca va placea sa iesiti in oras cand va cunostea, atunci reincepeti sa iesiti cu prietenii si incercati sa iesiti cu el si prietenii lui. Daca aveati aspiratii mari in cariera, incercati din nou sa le atingeti. Incercati sa redeveniti din nou atractiva pentru iubitul dumneavoastra, chiar daca v-ati despartit, poate astfel veti reusi sa va salvati relatia.

E greu de crezut ca ar putea exista vreo persoana al carei optimism sa nu se epuizeze vreodata si care sa fie mereu entuziasmata de ceea ce face.

Sunt momente in care te simti coplesit, in care impulsul de a face ceva lipseste, la fel si optimismul si motivatia.

Pierderea  motivatiei te poate afecta si la locul de munca dar si in modul in care te percepi pe tine.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa