Paine, pastrare alimente

Lista articolelor despre paine si pastrare alimente pe AflaCum.ro

Articole despre paine si pastrare alimente

Citeste cele mai noi articole despre paine si pastrare alimente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre paine si pastrare alimente, pe AflaCum.ro!

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa. Tocmai de aceea , de multe ori, le ramane surplus de paine in bucatarie. Pentru cei cu gospodarii in zonele rurale, nu e nicio problema. Au animale, pasari ce vor fi hranite bine mersi cu resturile de paine. Pentru ceilalti, din urbe, mai ales, painea ramasa e aruncata , de obicei. Te sfatuim sa nu mai risipesti ! Iata o metoda simpla de congelare a painii! Astfel, vei face economie in buget si nici nu vei mai arunca painea la gunoi!

Cum sa congelezi painea. Ce trebuei sa faci:

- nu astepta ca pianea sa se intareasca. Aceasta ar trebui congelata la maximum o z distanta din momentul cumpararii.

Painea este un aliment de baza pe care-l poti scoate periodic din dieta, dar nu e recomandat sa o faci permanent. Asadar, suntem cu totii obligati sa mancam paine. Stim, oare, ce cumparam zilnic din magazin? Cat de sanatoasa este painea din comert? Probabil ca nu...Din pacate, vestile nu sunt tocmai bune.

Painea din comert este nociva! Ne imbolnaveste incet si sigur. Din pacate, painea pe care o cunmparam zilnic nu mai contine doar ingredientele de baza(apa, faina, drojdie si sare), ci si foarte multe zaharuri, E-uri care, in timp, pot provoca obezitate, afectiuni cardiovasculare si diabet. Aceste substante nocive au fost gasite in diverse tiouri de paine, in urma studiu amanuntit realizat de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania) . Iata lista de aditivi prezenti in painea noastra cea de toate zilele. S-au analizat 52 produse:

E200 – acidul sorbic este un conservant obtinut dintr-un gaz iritant, toxic, incolor denumit keten. Poate produce reactii alergice la nivelul pielii si tulburari respiratorii.

Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al zilei, fiind usor de preparat, dupa cum urmeaza:

Ingrediente ( pentru 2 portii):

- o legatura de patrunjel;

Micul dejun ar trebui sa reprezinte principala masa a unei zile, de aceea noi va propunem reteta de toast cu ou, bacon, paine si cascaval.

Tinand cont de acest lucru, ne-am gandit sa va propunem o reteta care intruneste in totalitate principiul de mai sus.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- o felie de paine
- un ou
- o felie de bacon
- o felie cascaval sau cas afumat

Albusul de ou este o sursa importanta de proteine de care te poti folosi chiar si atunci cand prepari un desert in casa.

Noi va propunem o reteta dulce de paine cu albus, nuci si stafide

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai testat in propria bucatarie budinca de paine si ti-a placut, incearca si sufleul de paine. ...
Friganelele clasice de paine sunt foarte bune daca stii sa le prepari fara sa ia prea mult...
Pentru aceasta reteta se foloseste franzela de 1-2 zile. Ingrediente:- 12 felii de paine, - 2 cesti...
O reteta de paine preparata in casa este si cea imbogatita cu cartofi. Ingrediente:- 1 kg faina,...
Painea coapta in casa are un miros placut si o valoare nutritiva mai ridicata daca se adauga...
Painea de casa este mult mai gustoasa si mai buna calitativ decat cea pregatita in comert cu...