Pasti, miel

Lista articolelor despre pasti si miel pe AflaCum.ro

Articole despre pasti si miel

Citeste cele mai noi articole despre pasti si miel publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pasti si miel, pe AflaCum.ro!

Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult carnea de miel, o poti prepara in orice perioada a anului.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 600 grame de carne macra de miel;

Cuibul de viespi este un preparat dulce care poate fi consumat in orice moment al zilei. Multi romani il prefera la micul dejun cu o cana de lapte dulce langa.

Ingrediente:

- 400 grame de faina alba;

Toti crestinii ortodocsi sarbatoresc sfinta si luminata sarbatoare a invierii Domnului Iisus Hristos. Traditiile pascale sunt frumoase si foarte interesante. Iata cateva dintre ele.

Conform traditiei, in Sambata Mare in fiecare casa se fac ultimele pregatiri. Gospodinele pregatesc miel si pasca de branza, vopsesc ouale. Pana duminica dimineata nu se mananca de dulce, nu se bea alcool, nu se face galagie, nu se rade tare si nu se injura. In aceasta noapte, romanii se roaga si cugeta asupra semnificatiei Pastelui/

In noaptea Invierii, se spune ca nu e bine sa te culci, deoarece ai putea sa ratezi fericirea de la Dumnezeu. Inainte de a merge la slujba Invierii, credinciosii aranjeaza masa, dar nu stau in jurul acesteia.

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor este intotdeauna ultima saptamana inainte de Paste. In aceasta perioada, se tin slujbe speciale(Denii) la biserica, iar credinciosii respecta cateva obiceiuri legate de pregatirile de Paste.

Iata cateva traditii pe care e bine sa le respecti in Saptamana Patimilor

Luni(Lunea Mare) - in aceasta zi e programata curatenia de Paste. Romanii scot lucrurile la aerisit, spala rufe, calca si fac reparatiile necesare in casa.

Drobul de miel, numit popular si cighir este o reteta traditionala de Paste.

Preparat din maruntaie de miel taiate cu cutitul, drobul de miel este foarte gustos cu multa verdeata.

Ingrediente:

- 500 grame maruntaie,
- 2 oua,
- o felie de paine,
- o lingura de smantana,
- o legatura de patrunjel
- o legatura de marar
- o legatura de ceapa verde
- sare, piper
- o lingura de ulei

Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon.

Ingrediente:

- 1,5 kg carne de miel,
- o felie de slanina sau o lingurita de untura, sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preparat sub forma de ciorba, stufat sau friptura, masa de Paste poate fi completata cu o mancare...
Anghemahtul este un preparat culinar obtinut din carne si sos alb. Aceasta reteta poate fi preparata in...
Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui. ...
Mielul cu spanac este o reteta hranitoare, preparata primavara, in preajma sarbatorilor pascale. Ingrediente: - 750 g...
Cuvantul "stufat" vine de la italienescul « stufato ». La noi in tara stufatul de miel este...