Revelion, anul nou

Lista articolelor despre revelion si anul nou pe AflaCum.ro

Articole despre revelion si anul nou

Citeste cele mai noi articole despre revelion si anul nou publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre revelion si anul nou, pe AflaCum.ro!

Trecerea dintre ani reprezinta un motiv de bucurie, de speranta pentru romanii de pretutindeni. In vechiul sat romanesc, aceasta noapte speciala era, insa, un prilej pentru tot felul de traditii. Din pacate, multe dintre aceste obiceiuri s-au pierdut sau se pastreaza in foarte putine locuri din Romania.

Traditii de Anul Nou care s-au pierdut in timp:

- oamenii lasau portile deschise pentru ca norocoul sa le intre in case;

Ultima zi din an, noaptea de Revelion, dar si prima zi din noul an sunt pline de traditii si de superstitii. Despre cele din urma, vom vorbi in cele ce urmeaza. Daca vrei sa ai parte de noroc in anul ce vine tine cont de urmatoarele interdictii traditionale.

Ce nu trebuie sa faci in ultima zi din an:

- nu matura, deoarece vei atrage ghinioane tot anul;

Noul An Chinezesc, cunoscut si ca Festivalul Primaverii ( Chun Jie), nu are o data fixa, pentru ca se bazeaza pe calendarul lunar chinezesc. De obicei, aceasta mare sarbatoare are loc intre 21 ianuarie si 20 februarie.

Traditii de Noul An Chinezesc:

Curatenia generala. Inainte de inceputul anului nou, casele sunt curatate temeinic pentru a alunga ghinionul si pentru a face loc norocului.

Astepti invitati de seama la masa de Revelion de anul acesta? In acest caz va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, insa te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, un aperitiv cu somon si crema de branza; o reteta aparte care va delecta chiar si papilele gustative ale celor mai mofturosi!

Rulouri cu somon afumat si crema de branza. Ingrediente pentru 10 rulouri:

- 200 g de somon afumat (feliat subtire);

Astepti invitati speciali la masa de Revelion de anul acesta? Alerta :) Va trebui sa-i impresionezi cu preparate care mai de care. Nu vor lipsi cele traditionale, insa te sfatuim sa pregatesti si cateva surprize. De exemplu, un desert iesit din comun: parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic!

Parfait de ciocolata alba cu zmeura si fistic. Ingrediente pentru parfait(6 portii):

- 200 g de ciocolata alba;

Revelionul vine intotdeauna cu multa mancare, distractie si voie buna! E perioada cand excesele alimentare si nu numai produc o multime de neplaceri romanilor. Balonare, greata, oboseala, stare generala de rau? Daca si tu te simti astfel, e cazul sa incepi programul de recupeare. Nu e ceva iesit din comun! Iti trebuie doar putina atentie si evident vointa.

Cum sa te recuperezi dupa masa de Revelion:

1. Evita sa consumi resturile alimentare. Daca masa a fost prea plina,cu sgiuranta a ramas multa mancare. Iti recomandam sa eviti rasfatul cu alimentele ramase de la masa de Revelion. Nu trebuie sa le arunci! Le poti foarte bine congela! Cam orice merge la congelator, de la carnea gatita frumos, pana la deserturile delicioase. De asemenea, daca nu vrei a congelezi mancarea , o poti reprepara pentru animalele din curte(caine, pisisca). De ce te sfatuim toate acestea? Simplu. Pentru ca dupa mesele copioase de Craciun si mai ales de Revelion, stomacul are nevoie de odihna. Mananca, asadar, putin pentru macar 2-3 zile din Noul An.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...
Orice gospodina/gospodar credem ca stie sa prepare clasicii cartofi la cuptor. Nu stim, insa, daca si dupa...
Pandemia Covid 19 continua sa ne dea mari batai de cap, chiar daca s-a inceput campania de...
Aperitivele trebuie sa fie pe masa ta, mai ales in zilele de sarbatoare, atunci cand musafirii iti...