Saptamana patimilor, pasti

Lista articolelor despre saptamana patimilor si pasti pe AflaCum.ro

Articole despre saptamana patimilor si pasti

Citeste cele mai noi articole despre saptamana patimilor si pasti publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre saptamana patimilor si pasti, pe AflaCum.ro!

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor este intotdeauna ultima saptamana inainte de Paste. In aceasta perioada, se tin slujbe speciale(Denii) la biserica, iar credinciosii respecta cateva obiceiuri legate de pregatirile de Paste.

Iata cateva traditii pe care e bine sa le respecti in Saptamana Patimilor

Luni(Lunea Mare) - in aceasta zi e programata curatenia de Paste. Romanii scot lucrurile la aerisit, spala rufe, calca si fac reparatiile necesare in casa.

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor incepe intotdeauna intr-o zi de luni. Mai exact, cu 6 zile inainte de Paste. In aceasta perioada, credinciosii isi aduc aminte pas cu pas de calea urmata de Iisus Hristos pentru mantuirea omului si invingerea mortii; o cale care se incheie cu evenimentul cel mai important: Invierea.

Ce reprezinta Saptamana Mare/ Patimilor? Cele 6 zile din aceasta perioada sfanta au rolul de a aminti credinciosilor prin ce cazne a trebuit sa treaca Hristos pana la momentul Invierii. Altfel spus, credinciosii se pregatesc pentru unul dintre marile evenimente ale crestinatatii. E o pregatire atat spirituala, cat si trupeasca. In Saptamana Mare, postul se inaspreste. In anumite zone ale tarii, precum Maramures si Bihor, aceasta perioada mai e numita si Saptamana Neagra.

Traditii in Saptamana Mare:

Cuibul de viespi este un preparat dulce care poate fi consumat in orice moment al zilei. Multi romani il prefera la micul dejun cu o cana de lapte dulce langa.

Ingrediente:

- 400 grame de faina alba;

Toti crestinii ortodocsi sarbatoresc sfinta si luminata sarbatoare a invierii Domnului Iisus Hristos. Traditiile pascale sunt frumoase si foarte interesante. Iata cateva dintre ele.

Conform traditiei, in Sambata Mare in fiecare casa se fac ultimele pregatiri. Gospodinele pregatesc miel si pasca de branza, vopsesc ouale. Pana duminica dimineata nu se mananca de dulce, nu se bea alcool, nu se face galagie, nu se rade tare si nu se injura. In aceasta noapte, romanii se roaga si cugeta asupra semnificatiei Pastelui/

In noaptea Invierii, se spune ca nu e bine sa te culci, deoarece ai putea sa ratezi fericirea de la Dumnezeu. Inainte de a merge la slujba Invierii, credinciosii aranjeaza masa, dar nu stau in jurul acesteia.

Prajitura Alba ca Zapada este un desert pe care multi romani il pregatesc in perioadele de sarbatoare. E o prajitura delicioasa, cu un aspect minunat, care va fi pe placul tuturor celor prezenti la masa.

Ingrediente foi:

– 10 linguri de lapte;

Tocanita de miel este o mancare gustoasa, potrivita in perioada sarbatorilor pascale. Sigur, daca iti place mult carnea de miel, o poti prepara in orice perioada a anului.

Ingrediente pentru 4 portii:

- 600 grame de carne macra de miel;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.