Sentimente, emotii

Lista articolelor despre sentimente si emotii pe AflaCum.ro

Articole despre sentimente si emotii

Citeste cele mai noi articole despre sentimente si emotii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sentimente si emotii, pe AflaCum.ro!

Oricine poate avea diferite emotii neplacute de-a lungul vietii, datorita unor intamplari nefericite, ce pot cauza stari de frustrare si furie.

Iata cum puteti sa va exprimati durerea emotionala intr-un mod sanatos:

Apelati la ajutorul unui psiholog, care sa va ghideze in acest sens si sa va va ajute sa treceti peste momentele nefericite.

Va invitam la un workshop de comunicare destinat oamenilor interesati de dezvoltare personala care vor sa stie mai multe despre acest subiect atat de util si interesant. Tema este “Limbajul corpului, emotii si sentimente”.

93% din limbajul nostru este exprimat nonverbal si cu toate ca stim asta, ne facem foarte putin timp sa aprofundam subiectul. De ce? Pentru ca stim ca e foarte complex, ar necesita si materiale citite si analiza apoi pe oameni in diverse situatii si studiu pe noi, surprinzandu-ne adevaratele  trairi si sentimente…si analiza in context pentru ca uneori analizate doar punctual, gesturile nu exprima esenta lucrurilor. In concluzie e coplesitor gandul si atunci, invinsi de urgentele prezentului , abandonam cam nefericiti acest subiect de altfel extrem de interesant din punct de vedere psihologic.

Cine nu ar vrea sa stie mai multe despre ceilalti? Ce gandesc si mai ales ce simt? Cine nu ar vrea sa stie cand e simpatizat sau neaceptat? Cine nu ar vrea sa stie de fiecare data cand e mintit? Cine nu ar vrea sa prevada un moment de primejdie sis a se retraga la timp? Pentru ca uneori chiar se poate…si constam asta cu durere dupa un timp, disecand retroactiv, ca au semne pe care le-am ignorant.

Nu orice relatie este sanatoasa, bazata pe sentimente sincere si dragoste autentica. De multe ori, oamenii ascund ceea ce simt, reusind sa simuleze trairile. Daca ai impresia ca partenerul/partenera isi ascunde sentimentele fata de tine, exista cateva posibilitati de a verifica acest aspect, semne care indica ascunderea trairilor. Nu uita, insa: fiecare persoana este diferita, iar unele dintre aceste semne pot avea si alte explicatii.

Isi ascunde sentimentele fata de tine? Astea sunt semne clare:

Evita discutiile despre sentimente. Daca orice conversatie legata de relatia voastra sau de emotii este intrerupta, schimbata sau evitata constant, e posibil ca persoana respectiva sa nu fie pregatita sa isi exprime sentimentele.

Comunicarea cu semenii nu este atat de simpla pe cat poate parea. Uneori, punem intrebari pe care le consideram inofensive, insa aparentele pot insela. Poate o facem cu bune intentii, incercand sa ne conectam cu ceilalti. Totusi, anumite intrebari pot deveni cel putin incomode. Azi vom vorbi despre acele intrebari comune pe care ar trebui sa le evitam in anumite circumstante.

Intrebari nevinovate care pot rani sentimentele celorlalti:

1. De ce esti inca singur/a? O intrebare ce poate parea un compliment, mai ales daca ii transmiti si ca e dragut/a sau chiar aratoasa/aratos. In realitate, aceasta intrebare poate declansa un sentiment de neincredere ingrozitor pentru interlocutor. Probabil va ajunge sa se intrebe ce este in neregula cu ea/el. In plus, acest gen de intrebare poate suna ca si cum vrei sa-i ceri socoteala. Aceasta abordare nu e snanatosa nici macar din partea parintilor care au copii cu comportament celibatar. Daca iti tot bati copilul la cap, incercand sa-l stimulezi sa inceapa o relatie, cel mai probabil il vei indeparta si chiar ii vei intari convingerile legate de singuratate.

Fiecare emotie puternica, traire, sentiment accentuat provoaca modificari la nivelul organismului. De aceea in popor exista expresii precum negru de suparare, am inima amara, in culmea fericirii sau imi crapa capul de nervi. Orice emotie se resimte undeva in corpul uman.

Emotiile reprimate imbolnavesc organismul. Emotiile neprocesate , neeliberate devin daunatoare mai devreme sau mai tarziu. Energia creata de acestearamane blocata in interior si se poate manifesta prin tensiune musculara, durere sau alte boli.

Harta emotiilor. Unde se resimte fiecare traire in parte? Un stiud creat de cativa cercetatori finlandezi a scos la iveala o harta a emotiilor. Mai exact, fiecare traire se manifesta destul de precis intr-o zona a corpului. Cum s-a ajuns la rezultat? Au fost puse in practica 5 experimente online cu sute de participanti din medii culturale diferite. Respondentii au fost expusi la stimuli care sa genereze anumite sentimente. De asemenea, li s-a cerut participantilor sa identifice care dintre regiunile organismelor lor s-au simtit active si care nu in prezenta declansatorilor emotionali. Concluzia a fost ca tiparele senzatiilor corporale erau in concordanta cu toate sentimentele testate! Mai exact, harta anatomica pe care au descoperit-o oamenii de stiinta este generala!

Energii negative. Multi oameni au auzit de ele. Putini, insa, le pot combate. Din pacate, aceste trairi ne pot influenta, la fiecare pas, daca nu stim sa abordam situatiile. Iata cateva comportamente frecvente in randul oamenilor, care nu fac altceva decat sa distruga vieti.

1. Te inconjori de persoane nepotrivite. Societatea e intr-o rapida si continua miscare. Asta te face si pe tine sa te misti grabit, sa incerci totul pentru a trai fericit. Astfel, te poti inconjura de oameni care nu au ce cauta in preajma ta. Comportamentula cesta e determinat , de obicei, de teama de a fi singur/a. In realitate, singuratatea poate fi cu adevarat utila.
Nu te grabi cand vine vorba de viata ta. Un stil de viata agitat te poate epuiza rapid. Pentru a creste nivelul de incredere, analizeaza-ti trecutul. Pentru a reusi e necesar sa ramai singur pentru o vreme. Singuratatea iti va ofera ocazia sa te cunosti mai bine. Fiind singur, te dezvolti, iti dai seama de ceea ce te inspira, afli ce iti doresti cu adevarat si ajungi sa te iubesti.
Odata ce vei fi multumit de tine, vei avea parte si de raltiile pe care le doresti.

2. Nu iti exprimi sentimentele. Dificultatile din viata ta, te determina sa blochezi sentimentele? Gresit! Nu-ti fie teama sa te deschizi in fata oamenilor pe care ii consideri apropiati. Nu te lua dupa cei care cred ca manifestarea emotiei este un semn de slabiciune. De regula, acestia gandesc asa deoarece sunt lipsiti de curaj. Sa nu dai frau liber sentimentelor inseamna sa te privezi de bucuria de a trai. Desigur, atunci cand iti deschizi inima, devii vulnerabil. A fi, insa, vulnerabil nu este un lucru negativ. Din contra, asta inseamna ca permiti persoanei dragi sa aiba grija de tine, de sentimentele tale. Estomparea sentimentelor nu face altceva decat sa distruga vieti!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iubirea neimpartasita este un sentiment unilateral, extrem de dureros, pentru persoana care il nutreste. Iata cum puteti...
Consideratia fata de sentimentele celor din jur ajuta la rezolvarea conflictelor si la intarirea relatiilor interpersonale. Iata...
Daca va place un baiat si nu vi-l puteti scoate din minte, cu siguranta va intrebati daca...
Nu exista nicio metoda 100% sigura prin care va puteti da seama ca cineva va iubeste cu...
Studiile arata ca prin incercarea de a atinge anumite teluri in viata, ne putem imbunatati nivelul de...
O poezie de dragoste sincera si bine gandita poate constitui calea cea mai usoara de a castiga...