Tarta spanac, retete paste

Lista articolelor despre tarta spanac si retete paste pe AflaCum.ro

Articole despre tarta spanac si retete paste

Citeste cele mai noi articole despre tarta spanac si retete paste publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tarta spanac si retete paste, pe AflaCum.ro!

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta originara din Italia, mai exact din regiunea Liguria. Ne referim la Torta Pasqualina, o tarta cu cu un aluat subtire si o umplutura cremoasa de ricotta, spanac (sau mangold) si oua intregi ascunse in interior.

Torta Pasqualina. Ingrediente pentru aluat:

- 300 g de faina.

Sarbatorile pascale au o traditie culinara bogata in Romania si nu numai. Astazi, iti prezentam o reteta foarte populara de Paste in Grecia. Ne referim la Kleftiko, un preparat facut din carne de miel gatita incet la cuptor, infasurata in hartie de copt sau folie, cu ierburi aromatice, usturoi si legume. Numele sau provine de la kleftes – haiducii greci care gateau carnea in pamant, ca sa nu se vada fumul.

Kleftiko. Ingrediente (pentru 4 portii):

- 1,5 kg de carne de miel (spata, pulpa sau gat, taiata in bucati).

Tarta cu spanac, branza si marar este o reteta usor de preparat, iar rezultatul este de-a dreptul delicios.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 gr spanac (poate fi congelat sau proaspat). In aceasta reteta am folosit spanac proaspat, pe care l-am fiert si maruntit.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.