Tensiune arteriala simptome, hipertensiune

Lista articolelor despre tensiune arteriala simptome si hipertensiune pe AflaCum.ro

Articole despre tensiune arteriala simptome si hipertensiune

Citeste cele mai noi articole despre tensiune arteriala simptome si hipertensiune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tensiune arteriala simptome si hipertensiune, pe AflaCum.ro!

Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla, pe moment, chiar si acasa. Ai nevoie de un pix/stilou si de cateva cunostinte. Astfel, vei obtine timpul necesar sa ajungi la medicul specialist.

Tensiunea arteriala nu e intotdeauna usor de observat, asa ca multi oameni nici macar nu stiu ca sufera de aceasta afectiune. Medicii o numesc chiar un ucigas tacut, deoarece consecintele pot fi foarte grave, iar problema se dezvolta lent. De asemenea, simptomele pot lipsi sau pot fi comune altor afectiuni. Iata care sunt, in general, simptomele hipertensiunii arteriale:

Dureri de cap. Paradoxal este faptul ca persoanele cu hipertensiune arteriala cronica nu au deloc dureri de cap. Epidosul hipertensiv brusc, insa, cauzeaza adesea dureri de cap insuportabile. Momentul este denumit de medici criza hipertensiva.

Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla traind cat mai sanatos(mancare de calitate, somn suficient, reducerea stresului). Dar nu doar stilul de viata influenteaza tensiunea sangvina, ci si micile activitati carora, de cele mai multe ori, nici nu le dam atentie, fiind ca un reflex pentru fiecare dintre noi!

Comportamente banale care pot creste tensiunea arteriala:

- amani necesitatile fiziologice. Cand suntem ocupati cu ceva pe care scrie urgent, nici la baie nu mergem, de multe ori. Aceasta abtinere e responsabila cu cresterea tensiunii. Daca pui la socoteala si stresul omentului, ai putea chiar sa faci un puseu deloc de dorit!

Tensiunea arteriala mare sau hipertensiunea, asa cum e cunoscuta in lumea medicinei, este cauzata de stari nervoase sau de anumite boli precum cele endocrine, cardiovasculare sau renale. Acest fenomen poate fi tinut sub control cu ajutorul medicatiei, dar si prin intermediul unei diete potrivite.

Alimente care scad tensiunea arteriala:

- legume frunzoase. Tensiunea scade atunci cand potasiul este eliminat prin urina. Asadar, consuma legume bogate in potasiu precum: salata verde, spanac, frunze de sfecla, rucola sau kale;

Hipertensiunea(tensiunea marita) reprezinta cresterea trecatoare sau constanta a presiunii sangelui in sistemul arterial, cauzata de factori precum bolile endocrine, renale, cardiovasculare, nervoase etc.

Daca ai probleme constante cu tensiunea arteriala, nu ramane impasibil! Mergi la medic, deoarece fluctuatiile de tensiune pot genera probleme grave de sanatate(atac de cord, accident vascular cerebral, insuficienta renala!) 

Hipertensiune - cauze

Accidentul cerebral apare atunci cand un vas de sange (o artera) ce furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin. 

Din cauza accidentului cerebral, celulele nervoase din zona respectiva sunt afectate si pot muri in doar cateva ore. Din pacate, acea parte a corpului care este controlata de zona afectata a creierului nu mai poate functiona la parametri optimi.

Pentru a preveni un accident vascular cerebral, e necesar un regim alimentar bogat in potasiu. Spre exemplu, bananele lupta cu forta impotriva atacului cerebral. O banana medie, care cantareste 125 grame, contine 450 miligrame de potasiu, iar un adult ar trebui sa consume 3.500 de miligrame de potasiu pe zi. Iata lista de vitamine si minerale pe care le contine o singura banana:

Citeste prospectul medicamentului Twynsta si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Twynsta se utilizeaza pentru tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale.

Twynsta este un medicament care contine doua substante active, telmisartan si amlodipina.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Telmisartan Teva si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Telmisartan Teva...
Citeste prospectul medicamentului Tolucombi si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Tolucombi se utilizeaza...
Citeste prospectul medicamentului Tracleer si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Tracleer se...
Citeste prospectul medicamentului Sinopryl si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Hipertensiune arteriala...
Citeste prospectul medicamentului Renitec si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Renitec este...
Citeste prospectul medicamentului Zomen 7,5 mg si 30 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat...