Tort, oua

Lista articolelor despre tort si oua pe AflaCum.ro

Articole despre tort si oua

Citeste cele mai noi articole despre tort si oua publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre tort si oua, pe AflaCum.ro!

Tortul Dobos e o prajitura minunata cu origini maghiare. Se spune ca ar fi fost inventat de un cofetar ungur pe care il chema Dobos. Acest tort special are un blat subtire , crema este densa, din ciocolata, caramel, nuca, alune si fructe confiate.

Ingrediente pentru blat:

- 4 oua;

Laptele de pasare este denumirea generica data unui tort foarte popular in Romania. Exista diferite retete pentru aceasta prajitura fantastica. Niciuna, insa, mai tare decat cea pe care v-o propunem azi.

Lapte de pasare. Ingrediente:

- 4 albusuri de ou;

Azi ti-am pregatit o reteta speciala din categoria deserturilor. Este vorba despre tortul Medovik cu crema fiarta de oua. Va iesi o minunatie in care vei recunoaste inclusiv gustul aparte de miere.

Tort Medovik. Ingrediente pentru aluat:

- 2 oua;

Vrei o prajitura deosebita de casa, dar nu ai nicio idee? Te ajutam cu o reteta pe tort pe doua blaturi care-l va da pe spate chiar si pe cel mai mofturos membru al familiei/invitat. O reteta pe care, cu siguranta, o vei repeta frecvent!

Tort cu doua blaturi. Ingrediente pentru blatul de cacao:

- 6 oua;

Ai gsta vreodata tort novergian? Probabil ca da. Se gaseste in cofetarii, dar poate fi preparat cu succes si in propria bucatarie. Nu e simplu de facut, deoarece necesita timp si pricepere. Satisfactia va fi, insa, garantata atat pentru tine, cat si pentru cei dragi!

Tort norvegian. Ingrediente pentru crema fiarta:

- 350 mililitri de lapte;

Cei mai multi dintre noi cumparam oua, fara sa stim daca sunt sau nu de calitate. Cele mai sanatoase oua sunt cele de tara, deoarece gainile din gospodarii nu sunt expuse la stres precum cele din crescatorii. Astazi, vom vorbi despre un alt detaliu caruia putine persoane ii dau atentie: diferenta dintre oul alb si cel maroniu.

Oul alb este facut de gainile albe. Daca oul respectiv are o coaja dura, inseamna ca e facut de o gaina tanara.

Oul maroniu este facut de gaina bruna/roscata, care , din cand in cand, poate face si oua cu coaja alba. Oul cu coaja maronie este, conform specialistilor, mai bogat in acizi omega-3 decat cel alb.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tortul fara coacere e simplu de facut si nu necesita mult timp. El reprezinta o optiune grozava...
Vrei un aperitiv grozav pe masa de sarbatoare? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. Ne...
Vopsirea oualor inaintea Pastelui este un obicei care nu lipseste din casele credinciosilor romani! Pentru anul acesta,...
Gainile, chiar si cele ouatoare, adica rachetele, cum li se mai spune in termen popular, au perioade...
Vre sa prepari un tort delicios, fin si usor de facut? Avem solutia. Tortul cu crema de...
Vopsirea oualor reprezinta o traditie de care romanii tin cont cu sfintenie de Paste, indiferent daca sunt...