Tratamente

Vrei sa afli mai multe informatii despre o boala anume? Vrei sa afli ce tratamente sunt indicate? Noi iti punem la dispozitie o lista intreaga cu remedii, insa decizia de a aplica un tratament o iei doar dupa indicatiile medicului!

Te doare scalpul atat de tare incat ai senzatia unei migrene? Daca da, este foarte posibil sa ai pielea sensibila. Aceasta afectiune era, pana nu de mult, considerata un sindrom destul de vag. Mai nou, oamenii de stiinta au descoperit ca este legat, de fapt, de o afectiune care provoaca pielea sensibila. Acesta se poate manifesta prin arsuri, mancarime, iritare si chiar dureri ale scalpului(fetei, uneori).

Uitam de multe ori lucruri importante, dar ne amintim, chiar si dupa o perioada lunga, momente dureroase, care nu ne fac bine. Spre exemplu, poti uita unde ai pus cheile de la casa, desi le aveai in mana in urma cu 10 minute, dar iti poate ramane in minte amintirea fostei iubiri, ani buni, ravansindu-te cand ti-e lumea mai draga. Totul este despre creierul uman, singurul organ despre care oamenii de stiinta au descoperit prea putine lucruri.

Coronavirusul se extinde pe zi ce trece, iar odata cu el si sentimentul de panica! Apar informatii incomplete si chiar stiri false in legatura cu acest subiect. In ultimele zile, spre exemplu, se vorbeste despre evitarea imbolnavirii prin consumul de vitamina C. Care este adevarul? Cititi in cele ce urmeaza.

Durerile de gat pot aparea cand te astepti mai putin, afectandu-ti activitatile cotidiene. Exista multe tratamente in farmacii pentru tratarea acestor dureri, in functie de afectiunile zonei. Daca nu ai vreo boala pe care sa o tratezi sistematic cu ajutorul unei retete standard, dar te incearca frecvent cateo raceala care se lasa cu dureri de gat, aplica aceasta reteta naturala si veche de generatii. In doar 4 ore, durerile vor disparea!

Patlagina este o planta medicinala foarte populara cu proprietati amare si astringente. Familia Plantago cuprinde aproximativ 200 specii ce sunt cunoscute sub numele de patlagina. Aceste plante miraculoase cresc pe toate continentele, in diverse habitaturi. Dar haideti sa vedem ce beneficii pentru sanatate aduce patlagina si cum sa o folosim.

Multi romani cu probleme mai mici sau mai mari de respiratie folosesc un spray nazal. E o solutie usoara si eficienta, dar care, pe termen lung, chiar si mediu, provoaca dependenta. Ca sa nu ajungi in aceasta situatie, te invatam cum sa previi si sa combati dependenta de spray-uri nazale!

Termenul coronavirus face referire la o varietate de virusuri care pot provoca simptome respiratorii usoare sau severe. Majoritatea coronavirusurilor provoaca o afectiune similara cu o raceala obisnuita. Din pacate, unele forme, precum SARS, MERS si recentul 2019-CoV, pot pune viata in pericol. Daca traiesti sau ai calatorit recent intr-o zona afectata de una sau mai multe tulpini de coronavirus, ai grija cand apar simptome precum febra ridicata, tuse, respiratie dificila sau dureri de cap si articulare. Contacteaza imediat medicul!

Tusea la un copil mic(1 – 3 ani) este periculoasa, mai ales daca este convulsiva. De cele mai multe ori, tusea este o reactie a unei banale raceli, dar intotdeauna trebuie identificata cauza pentru a folosi la timp tratamentul adecvat. Nu uita: mergi cu copilul la medic, daca tusea este dublata de febra mare si de dificultati ale respiratiei sau, mai rau, senzatie de sufocare!

Urina ne ajuta sa eliminam toxinele din organism, dar este si un indicator pentru anumite afectiuni. De aceea analizele sistematice ale urinei te pot ajuta sa te mentii sanatos/oasa. Astazi, iti spunem cum se recolteaza in mod corect probele de urina. Asta pentru ca eficienta rezultatelor sa fie sporita.

Urina ne ajuta sa eliminam toxinele din organism, dar este si un indicator pentru anumite afectiuni. De aceea analizele sistematice ale urinei te pot ajuta sa te mentii sanatos/oasa. Astazi, vom vorbi despre urocultura, o analiza microbiologica de laborator, care poate dezvalui diverse infectii ale tractului urinar!

Urina ne ajuta sa eliminam toxinele din organism, dar este si un indicator pentru anumite afectiuni. De aceea analizele sistematice ale urinei te pot ajuta sa te mentii sanatos/oasa. O analiza simpla si eficienta este sumarul de urina.

Sanatatea ta trebuie sa fie pe primul plan! Cu cat esti mai sanatos, cu atat iti reusesc mai bine actiunile cotidiene. Pentru a avea grija de organismul tau, e necesar sa reduci stresul, sa dormi bine si sa ai o alimentatie potrivita. Pe langa rutina zilnica, exista si o serie de trucuri simple, care te pot ajuta in momentele dificile. Astazi, le vom aduce in prim-plan pe cele mai putin cunoscute. Unele ti se vor parea chiar ciudatele, insa, crede-ne, sunt eficiente.

Cancerul nu are inca un remediu, din punctul de vedere al medicinei clasice. Din fericire, exista metode naturiste ce s-au dovedit extrem de eficiente in lupta impotriva acestei maladii nemiloase. Este si cazul retetei patentate de renumitul terapeut austriac Rudolf Breuss. Peste 45 000 pacienti care au folosit reteta au declarat ca au invins boala.

Milia (punctele de grasime) seamana cu acneea , insa e mai ferma si apare in zone mai putin grase. De obicei, aceste puncte de grasime isi fac aparitia in zona fetei, sub pleoape sau pe obraji. Nu sunt deranjante decat ca aspect.

Ganglionii limfatici se maresc atunci cand o infectie isi face de cap in organism sau, mai rar, cand in corp isi face aparitia o tumoare cu potential malign. Daca te trezesti cu ganglionii umflati in zona gatului sau la subrat, consulta in cel mai scurt timp un medic. Asa vei inlatura orice temere si vei putea combate afectiunea.

Gastroenterita este o boala ce se poate instala cand ti-e lumea mai draga: sa zicem, intr-o vacanta. SI nu doar ca spunem asta, ci chiar se intampla. Statisticile arata ca aceasta afectiune e frecventa in perioadele de vacanta. Boala se mai numeste diareea calatorului si este favorizata de consumul de apa si de alimente contaminate cu germeni.

Arsurile cauzate de soare pot crea disconfort si durere. Pielea se va inrosi si chiar pot aparea basici. Tratarea durerilor cauzate de arsurile solare se face in mod clasic cu ibuprofen, insa tratamentul poate dura cam mult. Ca alternativa , avem la indemana cuburile de gheata pe baza de aloe vera.

Orice om ar trebui sa se bucure de soare, de vitamina D pe care acesta o furnizeaza organismului. Din pacate, unii nu au voie sa stea in lumina soarelui din cauza diverselor afectiuni. Altii, desi sanatosi, nu sunt indragostiti de soare. Cei mai multi, insa, se bucura exagerat de caldura soarelui, fara sa constientizeze ca exista riscuri majore odata cu expunerea prelungita.

Deodorantul este folosit de majoritatea oamenilor ca un produs de igiena. Tine transpiratia sub control si nu te face de rusine cand ti-e lumea mai draga :) Putine persoane stiu, insa, ca deodorantul are si alte utilizari. Iata care sunt acestea.

Delfinul este considerat de multi specialisti ca fiind mamiferul cu cel mai mare IQ. E simpatic si intotdeauna un bun prieten al omului. De aceea, orice intalnire dintre om si aceasta minunata fiinta marina reprezinta o adevarata bucurie. Mai mult, oamenii de stiinta au reusit sa creeze si o terapie cu delfini. Ce boli poate ameliora sau chiar vindeca aceasta, cititi in randurile de mai jos.