Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru friganelele din creier, clasica paine este inlocuita cu o bucata creier de vita.
Pentru friganelele din creier, clasica paine este inlocuita cu o bucata creier de vita.
Creierul se prajeste in ulei incins impreuna cu un sos mai consistent format din oua, faina si cascaval ras timp de cateva minute
Ingrediente:
- un creier de vaca,
- 2 oua,
- o lingura de faina,
- 3 linguri de cascaval ras,
- sare,
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare:
Se curata creierul si se tine 10 minute in apa clocotita.
Se scurge si se taie in bucatele mici.
Se bat ouale intr-un castron, se amesteca cu o lingura de faina, cu cascaval ras si cu bucatelele de creier.
Se amesteca bine, pana ce totul devine ca o pasta si se potriveste de sare.
Se inferbanta intr-o tigaie unt sau ulei, se ia cate o lingura din acesta pasta si se pune la prajit.
Cand sunt friganelele rumene pe o parte se intorc pe cealalta.
Se serveste cu garnitura de legume. Similar se pregatesc si buletele din creier.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.