Frigarui de purcel

Frigarui de purcel

Carnea de porc este delicioasa fie ca este preparata la gratar, la tigaie sau la cuptor.

Tot carnea de purcel se prepara la gratar sub forma de frigarui impreuna cu slanina si legume (optional).

Pentru cateva frigarui de purcel gustoase, aveti nevoie de foarte putine ingrediente.

- 1 kg carne de porc,
- 200 g slanina,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se taie carnea in bucati mici de circa 3-4 cm. Se sareaza.

2

Se taie slanina in felii subtiri.

3

Se pregatesc frigari mici cu lemn, de circa 20 cm lungime.

4

Se pune cate 4-5 bucatele de carne pe fiecare frigare, iar intre ele si la capete cate o felie de slanina.

5

Nu se pun indesate, ca sa se poata frige repede, atat carnea cat si slanina. Cine doreste, poate strecura pe fiecare bat/tepusa cate 2-3 rondele de ceapa, o fasie de ardei, o rondea de dovlecei sau o ciupercuta.

6

Se pregateste gratarul, cu foc bun. Se pun frigaruile pe gratar si se frig repede pe o parte si pe alta.

Se servesc cu cartofi prajiti. Frigarile de lemn pot fi inlocuite cu mici frigari de metal.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...
Tocana de carne sau de legume este un preparat traditional romanesc care se serveste cu mamaliga si...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare