Cum se face cura de detoxifiere a rinichilor

Cum se face cura de detoxifiere a rinichilor

Rinichii au o functie importanta in organism, deoarece filtreaza sangele de toxinele acumulate din degradarea proteinelor din alimente sau din diferite procese interne, asadar este esential sa-i pastram sanatosi.

Pentru buna functionare a rinichilor este indicata o detoxifiere a acestora, care poate ajuta atat la dizolvarea calculilor renali, cat si la intinerirea rinichilor, pentru a avea un organism sanatos.

Iata cum se face cura de detoxifiere a rinichilor:

Cereti sfatul medicului inainte de a incepe o cura de detoxifiere a rinichilor, deoarece acest procedeu nu este sigur, daca  aveti anumite probleme de sanatate. O astfel de cura poate impiedica absorbtia rapida a medicamentelor, daca urmati vreun tratatement.

Reduceti cantitatea de mancare ingerata, cu cateva zile inainte de incepera curei de detoxifiere a rinichilor. Acest lucru va pregati organismul pentru perioada de post.   

Decideti cata apa veti consuma zilnic. Cura de detoxifiere a rinichilor implica consumul unei mari cantitati de apa, care difera in functie de greutatea corporala. Daca cantariti 90 de kg, de exemplu, trebuie sa beti in jur de 3 litri de apa pe zi.

Consumati numai apa, suc de fructe si legume sau ceai de plante, timp de 3 zile. Nu aveti voie sa consumati alte alimente in aceasta perioada.
Impiedicati pierderea de potasiu si electroliti din organism, consumand supa de legume, obtinuta din coji de cartofi si morcovi, sfecla, ceapa, usturoi, telina si legume cu frunze verzi tocate marunt si apa, lasate la fiert mai bine de o ora. Beti aceasta supa de 2-3 ori pe zi, in timpul curei de detoxifiere. Aruncati legumele si nu le consumati.

Consumati pepene verde la sfarsitul curei de detoxifiere a rinichilor, pentru continuarea tratamentului. Expertii sustin ca 2 pepeni mari pe zi ajuta la eliminarea toxinelor din rinichi.

Dupa terminarea curei, incepeti sa consumati treptat alimente, incepand cu fructe si legume crude, timp de cateva zile, inainte de a reveni la alimentatia obisnuita.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O cura cu suc de lamaie este similara cu dieta de purificare cu suc de portocale. Ambele...
Vrei sa slabesti si te-ai gandit, deja, la o dieta? Nu o incepe, pana nu esti sigura...
Poti sa pierzi in greutate si fara sa urmezi o dieta! Pentru asta trebuie sa iti schimbi...