Dieta cu magneziu

Dieta cu magneziu

Magneziul este unul dintre elementele minerale care nu trebuie sa lipseasca din nicio dieta pentru ca aceasta substanta nutritiva este direct responsabila de buna functionare a inimii si a creierului.

Benefic in cazul persoanelor care sufera de insomnie, magneziul este antidotul folosit de cei stresati pentru a combate starea de veghe si agitatia. Folosit in combinatie cu vitaminele din complexul B, magneziul ofera energie, regleaza circulatia sangelui si ajuta creierul sa se oxigeneze.

Fie ca il consumi in salate de fructe sau legume, dieta cu magneziu va furniza energie organismului si o stare de bine generala, cu conditia sa eviti zaharul, frisca si alte produse care ingrasa.

In absenta magneziului, durerile de cap, de stomac sau de picioare sunt printre cele mai frecvente simptome cu care te poti confrunta, alaturi de starea de nervozitate, atac de panica, tulburari de somn si iritabilitate.

Daca te confrunti cu oricare dintre aceste simptome, o dieta cu magneziu este tot ceea ce iti trebuie, fie ca mananci fructe uscate, ton, creveti in cantitati suficiente, fie ca iti suplimentezi dieta cu magneziu sub forma de capsule.

Prin urmare, daca vrei sa iti imbunatatesti starea de sanatate, in dieta zilnica trebuie sa incluzi urmatoarele alimente:  fructe uscate, seminte de cereale, banane, migdale, nuci, avocado si peste.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Proteinele joaca un rol major in organism, fiind importante si in pierderea in greutate. Carnea slaba precum...
Multe persoane vor sa scape rapid de kilogramele in plus. Daca te afli intr-o situatie asemanatoare, nu...
Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente. Altele nu dau randamentul scontat si...