Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru sufleul de ciocolata se folosesc aceleasi ingrediente ca pentru sufleul de vanilie, la care se adauga doua linguri de cacao sau batoane de ciocolata dupa preferinte.
Pentru sufleul de ciocolata se folosesc aceleasi ingrediente ca pentru sufleul de vanilie, la care se adauga doua linguri de cacao sau batoane de ciocolata dupa preferinte.
Ingrediente:
4 dl lapte,
50 grame faina,
100 grame zahar,
½ baton vanilie sau un pachetel zahar vanilat,
20 grame unt proaspat,
4 galbenusuri,
6 albusuri,
unt pentru uns forma,
o lingura zahar pudra,
2 linguri de cacao sau batoane ciocolata.
Mod de preparare:
Se toarna laptele rece peste faina, amestecand intr-una sa nu se faca cocoloase.
Se adauga zaharul si vanilia. Se pune pe foc, amestecand mereu, iar cand incepe sa fiarba se da de o parte si se adauga untul.
Dupa ce a mai pierdut din caldura, se pun doua linguri de cacao sau doua batoane de ciocolata inmuiata pe marginea masinii cu o lingura de apa, se pun galbenusurile, pe rand si la urma albusurile batute spuma, amestecand usor.
Se toarna compozitia intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu unt, se netezeste cu lama cutitului si se cresteaza deasupra.
Se da la cuptor la foc potrivit. Dupa o jumatate de ora, cand sufleul a crescut, se presara deasupra putin zahar pisat.
Mod de servire:
Se mai lasa zece minute pana se topeste zaharul si se serveste cald.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.