Cum sa faci napolitane cu crema de caramel si nuca

Cum sa faci napolitane cu crema de caramel si nuca

Cei mai tineri dintre voi poate nu stiu, dar reteta pe care urmeaza sa o prezentam este una celebra. Cei care au trecut de 35-40 ani o cunosc bine din copilarie. Bunica , mama si uneori chiar matusa, cu siguranta, au pregatit, cel putin o data, napolitane cu crema de caramel si nuca. Un desert pe care putine gospodine il mai prepara. Il gasesti in comert, dar nu are acelasi gust!

Asa ca te invatam sa prepari napolitanele cu crema de caramel si nuca! Nu e deloc dificil si nici nu iti consuma prea mult timp.

Napolitane cu crema de caramel si nuca. Ingrediente:

- 2 foi de napolitana;

- 250 grame de margarina;

- 2 oua mari;

- 500 grame de zahar;

- 200 grame de nuca.

Napolitane cu crema de caramel si nuca. Mod de preparare:

- pune ouale, jumatate din cantitatea de zahar si margarina la fiert(baie de aburi);

- arde 250 grame de zahar, intr-un alt vas;

- peste zaharul ars, adauga nucile maruntite. Mai lasa amestecul cateva minute pe foc;

- pune crema peste zaharul caramelizat;

- amesteca bine;

- intinde amestecul peste foaia de napolitana;

- acopera cu a doua foaie;

- pune o greutate(curata, evident) peste prajitura si las-o asa pana se raceste;

- daca doresti mai multe straturi, poti dubla compozitia si numarul de foi.

Spor la treaba si pofta buna!

 Citeste si: Cum sa prepari cea mai simpla prajitura. Gust desavarsit si doar doua ingrediente

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Caramelizarea cepei este un truc simplu si eficient, pe care bucatarii recunoscuti il folosesc pentru a adauga...
Crema caramel se mai numeste si crema de vanilie caramelizata. Ingrediente: ½ litru lapte, 4 linguri...
Prajitura Semiluna - un desert delicios de care gospodinele mai in varsta nu numai ca au auzit,...