Salata de gogosari

Salata de gogosari

Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte.

Sursa importanta de substante nutritive esentiale, gogosarii au un continut bogat  de vitamina C (250 mg la 100 g) ,de vitamina A (0,23 mg/100 g), de vitamine din complexul B şi de minerale precum potasiul, fosforul şi calciul.

Din acest motiv, dar si pentru gustul lor deosebit, o salata de gogosari este oricand binevenita.

Ingrediente:

- 6 gogosari

- 2 linguri de ulei

- 1 lingura de otet

- sare.

Mod de preparare:

1

Se aleg gogosari mari si nevatamati, se coc pe masina si se curata la fel ca ardeii.

2

Se taie in sferturi, se indeparteaza cotorul si semintele, si se asaza frumos in salatiera.

3

Deasupra se toarna un sos facut din ulei, otet si sare.

Etichete: salata, gogosari, vitamine, ardei

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Salata bavareza este o speciliatate care-ti va da pe spate oaspetii, indiferent cat de pretentiosi ar fi....
Spanacul se consuma in special primavara, alaturi de alte verdeturi bogate in vitamine si minerale. Planta preferata...
Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare