Salata de spanac

Salata de spanac

Spanacul se consuma in special primavara, alaturi de alte verdeturi bogate in vitamine si minerale.

Planta preferata a lui Pepeye Marinarul, spanacul, a fost pentru prima data cultivat in Persia, iar astazi se utilizeaza la scara larga in diverse combinatii, cum ar fi salatele si diverse mancaruri gatite.

Pentru a beneficia de continutul sau bogat in fier si a preveni anemia, iata cum poti prepara in propria bucatatie o salata de spanac simpla, gustoasa si sanatoasa.

Ingrediente:

- 1 kg spanac

- un ou rascopt

- 2 linguri ulei

- 1 lingura otet

- sare

- un praf de piper

- un catel de ustoroi.

Mod de preparare:

1

Se alege spanacul si se spala in mai multe ape.

2

Se opareste cu apa clocotita sarata, se scurge si se taie nu prea marunt.

3

Se asaza pe un platou, iar deasupra se toarna un sos facut din ulei, otet, sare, piper, la care se adauga un catel de usturoi taiat in doua.

Mod de servire:

Se orneaza cu felii de ou rascopt si se serveste ca atare.

Etichete: salata, spanac, anemie, vitamine

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte. Sursa importanta...
Carenta de fier atrage dupa sine o serie de consecinte negative. Printre cele mai frecvente sunt oboseala,...
Vrei sa gatesti ceva rapid si foarte gustos? Avem solutia. Vorbim despre delicioasa salata de fasole verde...